Seger i seriefinalen efter säsongens bästa spel!

Lidingö16 november 2019 kl 09.34

Trots ett underläge med 0-2 efter 10:04 kunde Lidingö vinna säkert över Hallsta med 5-3 (1-2)(4-0)(0-1) skott: 32-24.

Vill påstå att detta var Vikings bästa insats denna säsong, och ”mil” ifrån insatsen mot Älta bara för tre dagar sedan!

Lidingö tog ett klart initiativ direkt, och det var lite av en överraskning att Hallsta genom två snabba mål (9:46+10:04) tog ledningen! Hallsta har några riktigt bra spelare, så det var skönt att Lidingö kunde komma tillbaka och 1-2 (13:19) var betydelsefullt – inte minst mentalt! Målskytt, med ett härligt skott, var Linus Jansch (6).

Kul och se hur fin form Linus är i just nu. Ass till målet av Marcus von Sydow och Jacob Paganderth.

Den andra perioden var en ren uppvisning från Lidingös sida. Säsongens bästa 20 minuter! Och fyra snygga mål! Ett härligt mål ledde fram till 2-2 (22:13). Jacob von Sydow spelade Henrik Grönlund som med en precis passning fann Jacob Paganderth (3) som direktsköt i mål! Ledning fram till 3-2 (29:50) tack vare Gustav Dahlstedts (9) fina skott i krysset efter ass från Wiking Westlund. När Hallsta fick två utvisningar tätt på varandra varav en 2+2 så avgjordes matchen. I spel 5 mot 3 kom 4-2 (37:00) Också det ett mål för finsmakare. Gustav Dahlstedt fick pucken till Marcus von Sydow som passade Kalle Kinch (1) vars fina skott gick in via ribban – i krysset! Kalle som tillhörde isens giganter!  

Bara dryga minuten senare (38:11) blev det 5-2 - också i power play. Marcus von Sydow gjorde en av sina patenterade uppåkningar och visade mod när han bröt in framför målet och fick till ett skott, men det var Kalle Versteegh (5) som slog in returen! (Kinch fick ass också).

I den tredje perioden blev matchen jämnare, mycket beroende på att Lidingö spelade mer avvaktande. Det vill säga behärskade matchen, men visst blev det lite nerv när Hallsta reducerade till 3-5 (45:01) efter ett alldeles för långt byte i hemmalaget.

Läget i tabellen är nu att Lidingö blir sämst tvåa och att en poäng mot Ormsta (B) i sista matchen bör räcka för serieseger. För inte tar Hallsta in 16 mål?

Tror aldrig jag sett att alla 19 spelare i Lidingö gjort en så bra match tillsammans. Då är det ju extra roligt att berömma spelarna i tredje och fjärde formationen som understundom satte press på motståndarna på ett mycket förtjänstfullt sätt! Patric Thomasson gjorde till exempel en fin match som center och Kalle Versteegh gör sin bästa A-lagssäsong! Detsamma gäller Gustav Philipson.

Men ta åt er alla för en bra insatts!

Avslutningsmatch i grundserien, på tisdag, mot ett Ormsta som kommer kämpa för en plats i Alltrean, så det blir säkert en svår match. Det är bara att hoppas att alla vill lika mycket i den kommande matchen.

Visst finns det en del att spela för. En serieseger är alltid en merit!

Förloraren tänker: Vad kan jag vinna? Vinnaren  tänker: vad kan jag förlora?

Text: Lasse Kinch
Foto: Jonas von Hofsten

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *