Sätt på bussförarna visir, munskydd och handskar!

Varför har inte busschaufförerna en plexiglasskiva, frågaar sig Anders Bergstedt. Foto: Ingimage
Debatt26 oktober 2020 kl 06.002

Alla- utom SL- har förstått att jätteförlusterna genom att stänga av framdörrarna och förhindra betalning skulle leda till ekonomisk katastrof. Medan andra regioner gjort andra lösningar har SL inte gjort någonting. Det enklaste hade varit att sätta på bussförarna visir, munskydd och handskar och uppmana resenärer att ha munskydd. Så har det blivit i en stor del av samhället alternativt plexiglas. Nu är den ekonomiska katastrofen ett faktum och samtidigt som Regeringen och Folkhälsoinstitutet mildrar föreskrifterna för de utsatta försätter SL dem i ett omöjligt läge.

Det är upp till SL att bestämma om man skall satsa på att flytta kortläsare eller installera plexiglas. Det är inte säkert att ens detta löser problemen. Trängseln är det största problemet i alla situationer. Tills detta är genomfört måste man beordra bussförarna att använda skydd och öppna framdörrarna. Naturligtvis blir det obekvämt men det får alla andra som använder skydd stå ut med. 

https://www.dn.se/sthlm/kritikstorm-mot-sl-efter-skarpning-av-biljettregler/

Anders Bergstedt, samhällsdebattör

Kommentarer

  1. Tyvärr är detta uppenbarligen ingenting som kommunalråden prioriterar. Dom satsar istället på artikeln ovan under rubriken “Stark budget i en osäker omvärld”. Är inte det viktigaste Lidingöbornas akuta problem ?

    Jag har inte fått någon kommentar här men totalt bifall till min artikel och tisdagens Ring P1. Ett av svaren bekräftar att man i Portugal genomfört det jag föreslagit redan i april. Jag har nu pratat med bussförare på Lidingö. De har ingenting emot min tillfälliga lösning men ingen har drivit den frågan.

    SL vidhåller beslutet som dag träder i kraft. Det innebär böter på 1500 kronor om man inte blippat. Beslutet är JO-anmält och SL tar ett halvt steg tillbaka genom att påstå att man kommer att pröva resenärernas skäl. Detta är en prestigekamp som drabbar de som inget hellre vill än att betala. Släpp prestigen, använd sunt förnuft och räkna in pengarna !

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *