SÄSONGEN ÖVER FÖR J18 EFTER NY FÖRLUST!

Sport17 mars 2019 kl 07.42


Lidingös J18-lag har gjort en strålande säsong, men mot Djurgården i 1/16-dels finalen om svenskt mästerskap för åldersklassen räckte de inte riktigt till. Det blev förlust i två raka matcher mot regerande J18-mästarna DIF.
 
I lördagsmötet på Johanneshovs Isstadion skrevs förlustsiffrorna till 2-6 (0-1)(1-2)(1-3) skott: 26-35.
 
Båda Lidingömålen kom i numerärt överläge. Det första till 1-3 av Jonatan Wilund (ass Victor Fälth och Otto Humble) och 2-4 (51:51) av Jesper Oskarsson (ass Loke Beckman och Alexander Källgren). Överlag gjorde Lidingö en mycket bättre insats i denna match jämfört med den första.
 
Klart att en bidragande orsak till att matchen var relativt jämn var att DIF inte hade med sina spelare från J20-laget. Det som var glädjande att se var att samtliga lidingöspelare inte såg sig nedslagna av förlusten på hemmais utan gick ut med sinnet att vinna.
 
För att detta skulle vara möjligt måste ju allt stämma, och dessutom ha lite ”tur” med domslut. Det sistnämnda var tyvärr inte fallet. Inte ovanligt att storlag får mer domslut med sig en den fattige kusinen från landet. Nu förlorades inte matchen på grund av domaren, men alla domslut gick inte Lidingös väg.
 
Nu är alltså säsongen över och laget kommer splittras eftersom många blir för gamla för att även nästa säsong spela j18. Det gäller nu att få ihop ett slagkraftigt lag till kommande år.
 
Tack alla i och runt laget för allt ni gjort för att visa att ”lilla klubben” Lidingö kan spela många jämna matcher med storklubbar.

Timmar av slit har givit resultat och spelarna har verkligen utvecklats och alla är betydligt bättre ishockeyspelare idag än när allt började med träning i april förra året.
Nu gäller det att locka nya spelare till klubben för att kunna följa upp denna fina säsong!
 
”De som aldrig anstränger sig att göra mer än de får betalt för,
får heller aldrig mer betalt för var det gör”

 Lasse Kinch

Text: Lasse Kinch
Foto: Jonas von Hofsten

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *