Sara Ericsson från Lidingö vann golftävling

Lycklig vinnare Sara Ericsson. Foto: Swedish Golf Tour.
Sport10 juni 2019 kl 06.35

Sara Ericsson från Lidingö Golfklubb avgjorde HOYA Ladies Open med glimrande spel de sista nio hålen. Birdie hål 11, 12, 13 och 16 och inga tappade slag sista nio hålen innebar totalt ett under par för tävlingen och seger med två slag.       

– Det har varit en jättekul tävling, säger Sara Ericsson efter segern. Det som fungerade bäst var min puttning, den varierade en del mellan rundorna men i slutet sista varvet fungerade den väldigt bra.

Flommens Golfklubb bjöd på en utmanande bana i utmärkt skick och där vinden som ofta är en faktor dök upp under de två avslutande ronderna när HOYA Ladies Open avgjordes. 

Detta var den första tävlingen där proffs och juniorer tävlade tillsammans i samarrangemang mellan Swedish Golf Tour och Teen Tour Elite. Senare under säsongen kommer detta även att genomföras vid Johannesberg Open i augusti.

– Jag tycker det var väldigt lärorikt, säger Sara Ericsson. Det var väldigt kul att få se hur proffsen agerar på banan. Vad som är skillnad mellan att spela som proffs och som junior. Jag spelade med Josefine (Nyqvist) och vi pratade mycket om vad som är skillnad och hur det är att ta steget till nästa nivå i Sverige.  

Denna seger var årets första för Sara som inledde säsongen med att spela tre internationella amatörtävlingar innan tävlingssäsongen i Sverige startade. Redan nästa vecka blir det internationell tävling igen för Sara då ANNIKA Invitational Europe avgörs på Vasatorps Golfklubb.

På andra plats i HOYA Ladies Open slutade danska Louise Markvardsen och trea blev AIK Golfklubbs Josefine Nyqvist.

Se intervju med Sara här:

Tävlingens namn: HOYA Ladies Open + Teen Tour Elite omgång 2.
Spelplats: Flommens Golfklubb
Datum: 7–9 juni
Total prissumma: 100 000 kr.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *