Säker seger för Vikings mot Värmdö 4-2

Sport29 oktober 2023 kl 03.38

I en mycket stabil match tog Lidingö sin tredje seger för säsongen 4-2 mot Värmdö (1-0)(3-1)(0-1) skott: 30-27.Det var en relativt jämn match, men där Lidingö vann matchen i den egna zonen. Det vill säga säsongens bästa försvarsspel gjorde att Värmdös mest effektiva formation inte kom in framför Vikings mål så ofta. 

Lidingö tog en viktig ledning efter 5:33 när Loke Beckman (2) slog in 1-0 efter en fin passning av Isak Karlsson. (ass även till Elis Swartling).Perioden var i övrigt jämn.

I andra perioden fick Lidingö (äntligen) utdelning vid sina målchanser. Under tidigare delen av säsongen har massor av chanser förspillts. Max Brodén (1) slog in en retur (24:54) till 2-0 efter fint förarbete av Viktor Fälth och Ross Jaldung.

3-0 (28:07) var ett märkligt mål i numerärt underläge. Värmdö hade pucken i offensiv zon och låg på i sitt Power play. En Värmdö spelare skulle skjuta/passa, men den tog på domaren. Istället för att ånyo ta tag i pucken började han diskutera med domaren. Då högg Loke Beckman (3) tag i pucken och åkte solo mot målet. Drog målvakten och efter 28:07 gjordes Lidingö sitt första mål "short handed". Det blev ändå 1-1 i den utvisningen för Värmdö kunde reducera 1-3 (28:47).

En strålande prestation av Gustav Dahlstedt resulterade sedan i 4-1 (38:15). Gustav förde upp pucken på högerkanten och trots att han fick slag på armarna tog han sig in i zon och passade till uppåkande Johan Jules Viberg, som bara behövde sätta klubban i isen för att göra sitt premiärmål i Lidingötröjan! Grattis!!

Det blev en smula nervigt i tredje perioden när Värmdö reducerade till 2-4 (46:46). Tack och lov vidhöll Lidingö det fina spelet i egen zon matchen igenom. Detta berodde inte bara på att backarna och mål - Axel Backman gjorde ett bra jobb utan att forwards jobbade bra hemåt.

Max Brodén var en av dem som visade vägen. Han visade att ikväll SKA VI VINNA! Finns ingen Lidingöspelare som inte är värd med beröm godkänt denna kväll.

Klart att det betyder mycket för laget när det finns sex backar och minst nio bra forwards. Att Loke Beckman och Ludde Steenbergs återkomst är av betydelse inser väl alla. Ludde hade till exempel 7/2 i tekningar i sista perioden. Totalt i tekningar 23/16 i hela matchen.

Det finns en drivande kraft som är mäktigare än ånga, elektricitet och kärnkraft - viljan (enligt Einstein).

Text: Lasse Kinch
Foto: Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *