Rösta för ett tryggt och välmående samhälle

Debatt30 augusti 2022 kl 04.161

Bästa lidingöbor och eventuellt andra som läser detta.

Det har säkerligen inte undgått någon att det snart är val. Till kommun, region och riksdag. Vi vädjar till alla att fatta bra beslut som leder till att vi får tillbaka ett tryggt välmående samhälle och land. Att i efterhand konstatera ”oj då, tänkte inte på det” är inte bra politik. Några partier tjatar nu febrilt om mer vindkraft, både på land och i havet. Är det hållbart för Sverige att vindkraftverk byggs t.ex. av ett företag i Spanien som ägs av Qatar? Eller riskerna för invärtes skador på människor och djur både på land och i hav som de stora mängderna mikroplaster turbinbladen på vindkraftverken släpper ifrån sig?

Vår motion och sedan beslutet om att införa tiggeriförbud på Lidingö, upprörde och fortfarande upprör några partier. Men, hur kan någon tycka att det är ett bättre liv för romer att sitta utanför butiker och tigga, förvägra sina barn skolgång på grund av att de måste passa sina småsyskon i hemlandet, än att föreningar som t.ex. SAM-HJÄLP ger dem möjligheter till utbildning, arbete, självförsörjning på ett värdigt sätt, i deras eget land? Nej, tänk lite längre tack och sluta med godhetsknarkandet.

Sverigedemokraterna var först om att vägra trängselskatten och senare också motionera om att ta bort den. Även under pandemin ville SD att trängselskatten skulle tas bort, för att undvika smittorisker i kollektivtrafiken. Men, de andra partierna röstade NEJ. Var det ett bra beslut att höja p-avgifterna under pandemin, så att t.ex. vårdpersonal, blåljuspersonal m.fl. hade svårt att klara att ta sig till arbetet, speciellt när de slet hårt på sina obekväma skift? Svar NEJ!

Plastpåseskatten innebar att de flesta butiker bytte från plastpåsar och kassar, till sådana i papper. Men, tillverkningen av papperskassar och påsar, är mycket skadligare för miljön än dylika i plast: ”Oj då, tänkte inte på det!”

Viktigast framöver är att se till att vi har el i vinter, även de dagar när det inte blåser. Att vi har en kollektivtrafik som gör att vi även kan ta oss tvärsöver Lidingö, också på kvällstid när vi vill ta oss hem efter en aktivitet. Att vi får till trygghetsboenden, gruppboenden och äldreboenden med hög standard, gärna med AC för behaglig innetemperatur även sommartid, bra matutbud, service och trevliga aktiviteter. En jourläkarcentral som kan behandla akuta tillstånd som inte är livshotande. En skola med kvalitét där läraren bestämmer i klassrummet och där ingen ska vantrivas. Gott om möjligheter till rekreation, idrott och andra aktiviteter för alla åldrar. En öppen scen vid brofästet, gärna ihop med en restaurang eller café där alla våra fantastiska talanger på Lidingö ska kunna framträda.

Sist men absolut inte minst att vi får ett narkotikafritt Lidingö. Vi måste få bort narkotikaförsäljningen utanför skolor och bostäder på ön och få kriminella att märka att Lidingö är inget ställe man begår brott på. Om inte staden kan få tillstånd för trygghetskameror, måste vi förmå polisen att sätta upp dem på strategiska platser. Självklart vill vi göra allt vi kan för att få tillbaka polisstationen på Lidingö.

Styrelsen för Sverigedemokraterna Lidingö,
genom Iréne Borgenvik, gruppledare.

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *