Riggat för säkra möten

Nyöppnade Ellery Beach House ingår i Destination Lidingö.
Näringsliv18 september 2020 kl 06.28

TEMA OMSTART: Destination Lidingö – våra konferensansläggningar.

– Många av våra konferens- och mötesanläggningar på Lidingö och i Sverige har haft en milt sagt annorlunda vår och sommar, säger Ann Nagel, som är ordförande i Destination Lidingö*.

– Våra anläggningar har nu förberett sig väl och tar sitt fulla ansvar för att kunna ta emot gäster under hösten och har bland annat utgått från Svenska Mötens och Visitas riktlinjer för att kunna mötas tryggt och coronasäkert. Det är nya rutiner och arbetssätt som gäller både för personal och gäster. Exempelvis sitter man glesare i lokalerna, äter vid olika tider, och har tillgång till och använder naturen på ett föredömligt sätt, för att nämna några exempel. Personalen vet precis vad de ska göra i varje enskild situation och följer noga alla riktlinjer som att hålla social distans, att stanna hemma om man är sjuk, tvätta händer och noggranna städrutiner, etc.

– Vi märker att kunderna fortfarande är tveksamma och eftersom det dessutom råder en otydlighet kring vad som gäller för möten över 50 personer är det viktigt att vi som bransch hjälper till att förklara och öka kunskapen om hur vi arbetar, säger Ann.

Är det okej att arrangera möten och konferenser med fler än 50 personer?

– Ja, Möten och konferenser för grupper större än 50 personer är tillåtna om de inte är fritt tillgängliga för allmänheten. Exempelvis får ett företag ha ett möte för sina 70 anställda. Regeringen och Folkhälsomyndigheten uppmanar till ett eget ansvar och det är upp till varje företag att själva göra en riskbedömning.

– På alla våra konferensanläggningar på Lidingö är vi nu riggade för att arrangera SÄKRA MÖTEN, stora som små, ute som inne, för företag, organisationer och privatpersoner. Ring och prata med oss och vi är flexibla, vi har kunskap och vi diskuterar oss fram till vad som är ett bra upplägg just för er.

– Välkomna till oss – vi ser fram emot att ha hand om er i höst!

*en förening där Scandic Foresta, Bosön, Södergarn, Skogshem & Wijk, Villa Lovik, Rönneberga Konferens, Elfviks Herrgård & Ellery Beach House är medlemmar.

Intervju och text: Katarina Palmstierna

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *