Returchansen öppnar på Stockby!

Lidingö29 juni 2023 kl 03.553

Fredag den 30/6 öppnar returchansen på Stockby återvinningsstation. Där kan du fynda saker som är värda en andra chans. Kanske hittar du något nygammalt som fyller ditt behov istället för att behöva köpa nytt?

Vill du lämna in saker för återbruk så lämnar du in till ”Återbruket” som ligger till höger i lokalen. Därefter sköter personalen på plats sorteringen och utställningen av saker.  

Öppettider och adress:

Måndag–torsdag: 12.00–20.00
Fredag, lördag, söndag och helgdag: 09.00–16.00
(lördag, söndag och helgdag endast öppet för avfall från privatpersoner)

Adress: Stockbyvägen 3

Kommentarer

 1. Hur är det tänkt att tillfart skall ske om pälsdjursallergi, och/eller hästallergi, föreligger? Denna återvinningsstation omringas av just HÄSTAR, det är faktiskt omöjligt att komma till Stockby återvinningsstation pga just alla hästar som står och hänger runt om, och de två tillfartsvägar som går till området.

  Notering: om man inte är bilburen, så är alternativa återvinningsstationer helt enkelt inte möjliga…

 2. Jag har mest sett hästkrafter i bilarna på området, inte så många som kommer med hästar/vagn direkt

  1. Så kan det tyckas, men det går hästar på:

   – Stockby Ridskola – dvs vid infarten till Stockby från Vasavägen som leder in till Stockbyvägen.

   – Slutet på Båtmansvägen står det hästhagar, så där finns det också häst.

   Detta gör att de två tillfartsvägarna som finns är med häst i direkt närhet. Och det är viktigt att förstå att för den som är allergisk mot hästar, och päls i viss mån, är synnerligen känslig och får massiva problem att andas. Det är alltså direkt farligt för den som är allergisk att utsätta sig för häst. Nu det är såklart olika från individ till individ, men tro mig, det är j*vligt jobbigt att leva med helt enkelt, och inget som man väljer utan påtvingas. Så hade valet funnits så hade man såklart valt att inte vara allergisk – men så är alltså inte fallet….

   Notering: Det finns alltså bara två tillfartsvägar som går att cykla på om man så säger, och innan ni skriver man kan cykla på gruset som leder från ex. Gåshaga och Kotlasjön… Ja men där går ju också hästar. Och jag kan ge mig 17on på att det går hästar på baksidan av Stockby Returpark….. De finns ”överallt” runt Stockby helt enkelt. Och för den tekniskt lagda: Allergenen – det som man reagerar på som allergiker – sprids runt 500 meter från hästen – och riktigt illa innanför 100 meter….

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *