Två nya restauranger intar centrum

Illustration: Grosvenor Europe
Lidingö1 juli 2021 kl 05.02

Grosvenor Europe, som äger och utvecklar Lidingö Centrum, gör ny restaurangsatsning med två nya aktörer i det gamla stadsbibliotekets lokaler. I den större lokalen öppnar en av grundarna till Urban Deli den nya satsningen Bibliothék, och i den mindre lokalen intas av den snabbt växande gourmethamburgerkedjan Brödernas. 

Grosvenor Europes vision är att stärka Lidingö Centrums roll som ökärna och etableringen av de nya restaurangerna är en del av den ombyggnation av det före detta biblioteket. Satsningen på att stärka restaurangutbudet beskrivs som en viktig del av utvecklingsarbetet av centrum, samt för ambitionen att göra terrassen till en mer levande plats för lidingöborna. 

De två nya restaurangerna slår upp sina dörrar i gamla bibliotekets lokaler.

Bakom Bibliothék finns initiativtagaren Jesper Konstantinov en av grundarna till Urban Deli, och med medgrundarna Anna Ungh, Fredrik Ander och Fredrik Vogel, som tillsammans har omfattande erfarenhet av restaurangbranschen. Bibliothéks lokal i det gamla biblioteket är 407 kvadratmeter stort och har även en uteservering på 180 kvadratmeter. 

– Grundidén bakom Bibliothék är att skapa Lidingös nya möteplats som ska ha öppet från tidig morgon till sen kväll där det går att äta frukost, lunch, middag eller bara ta en kaffe eller en öl. På Bibliothék ska du kunna hänga med vänner, ha möten eller ta med barnen som vi också ska ha aktiviteter för, säger Jesper Konstantinov.

Gourmethamburgerkedjan Brödernas öppnar bredvid Bibliothék. Restaurangen är den 46e att öppna sedan starten 2017 och kedjan finns idag över hela Sverige. Lokalen är 299 kvadratmeter stor och har en uteservering på 234 kvadratmeter med entré ut mot mot parkeringen. 

– Lidingö Centrum är en perfekt etablering för oss och i synnerhet bredvid en sådan intressant satsning som Bibliothék och med en co-workinglokal i samma hus. Brödernas expanderar i en rasande takt och vår ambition är att associeras med riktigt goda hamburgare, säger Jonas Wiklander, en av grundarbröderna.

Bibliothék slår upp portarna i januari 2022 och Brödernas räknar med att öppna under hösten i år. 

Källa: Grosvenor Europe 

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *