Replik till Socialdemokraterna: Socialdemokraternas skattebomb är på riktigt

Debatt22 oktober 2021 kl 04.051

Att Socialdemokraterna i Stockholm vill återinföra fastighetsskatten är inte skrämmande lögner eller fria fantasier, det är fakta. Magdalena Andersson har dessutom slagit fast en rad skattehöjningar som drabbar Lidingöborna i sitt politiska manifest som släpptes så sent som i våras.

Flera distrikt inom Socialdemokraterna driver frågan om återinförd fastighetsskatt, bland annat de två största distrikten Skåne och Stockholm. Därtill kommer en rad förslag på skattehöjningar från Magdalena Andersson. Allt från minskat RUT, försämrat ISK och höjd 3:12-skatt. Därtill vill hon införa en mystisk miljonärsskatt, som troligen Lidingöbor kommer att få betala.

Inför valet 2014 lovade Socialdemokraterna att inte höja bensinskatten, men trots det har bensinskatten höjts ett antal gånger. Höjd fordonsskatt och plastpåseskatt är några exempel på skatter som tillkommit under mandatperioden, och ytterligare skatter är på intågande.

Det finns en tillräckligt lång historia av socialdemokrati i Sverige för att kunna konstatera att Socialdemokraternas politik nästan alltid stavas skattehöjningar. Det vore bättre för Sverige med en regering som även la kraft på att se över statens utgifter, snarare än att ständigt öka intäktssidan genom nya och höjda skatter. Det är inte en ansvarsfull ekonomisk politik.

Den tidigare fastighetsskatten tvingade människor från hus och hem. Moderaterna kommer att bekämpa förslag om att återinföra den, liksom andra skadliga skatter, oavsett när och var de dyker upp.

Daniel Källenfors, KSO Lidingö
Niklas Wykman, Skattepolitisk talesperson Moderaterna.

Kommentarer

  1. Lite tröttsamt med dessa alternativa fakta som Källenfors (främst) och övriga politiker slänger sig med på värsta Trumpmanér.
    Skulle ju vara lite klädsamt om man istället beskriver vad man själv står för istället för att killgissa sig till vad meningsmotståndare menar. Låt istället journalister analysera politiken.
    Dessutom är rikspolitik inte det som främst en avlönad Lidingöpolitiker ska ägna sig åt. Även om jag inte delar den nuvarande regeringens åsikter så har jag svårt att tro att de skulle utforma en specifik Lidingöpolitik. Det är istället något jag förväntar mig av Källenfors och gänget. Men eftersom han är fullt upptagen med riskpolitik, och inte borgerlig sådan, ska man kanske inte räkna med att vi får veta vad de styrande vill göra för Lidingöbornas skattepengar – förutom att höja sitt eget arvode…

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *