Rekordbetyg i Lidingös skolor

Lidingös skolor åter i topp.
Lidingö24 juni 2021 kl 04.23

De preliminära betygsresultaten för de kommunala skolorna för läsåret 2020/2021 har nu kommit. Återigen presterar Lidingös elever mycket bra.

Det genomsnittliga meritvärdet för grundskolorna ligger på 271,2 av totalt 340 och andelen som fått godkänt i alla ämnen är 90,6 procent. Det är en ökning med 0,6 poäng jämfört med förra året.

—Trots att sjukfrånvaron bland både elever och personal har varit högre under pandemin så har vi genom att hitta individuella lösningar och rikta stöd mot de äldsta eleverna i grundskolan uppnått högre genomsnittliga meritvärden än förra året, säger Stefan Anderman, verksamhetschef för grundskolorna i Lidingö stad.

De preliminära kunskapsresultaten visar att de studenter som lämnade Hersby i år hade rekordbetyg. Betygspoängen är preliminärt 16,2 för avgångseleverna som lämnar Hersby med examen, vilket är en ökning med 0,7 poäng sedan året innan. Det är de högsta betygspoängen Hersbys elever har uppnått sedan det nuvarande betygssystemet infördes 2011.

—Elever, skol- och fritidspersonal, skolledning och föräldrar har under året visat ett enormt engagemang, målmedvetenhet och initiativkraft som gör att elevernas genomsnittliga meritvärden trots omständigheterna har gått upp. Vårt mål är att Lidingö ska ha Sveriges bästa skolor. Jag är glad och stolt över att de preliminära resultaten visar att vi är på mycket god väg, säger Amelie Tarschys Ingre (L), ordförande i utbildningsnämnden.

I höst kommer de slutgiltiga meritvärdena då Lidingös skolor också kan jämföras med andra kommuners skolor.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *