Publikrekord när IFK mötte GIF

Publikrekord på Vallen.
Sport24 augusti 2019 kl 07.14

Det blev ett nytt publikrekord när IFK Lidingö tog emot GIF Sundsvall hemma på Lidingövallen, publiksiffran landade på hela 1771 åskådare. Mer än tredubbling av det gamla rekordet.

Matchen inleddes med duggregn och att Sundsvall dominerade spelet och höll bollen långa stunder på Lidingös planhalva, men Lidingö stod på sig och hade ett par vassa lägen.

Slantsingling.

Var efter molnen skingrades och solen tittade fram, så ljusnade det även på plan och Lidingö började ta större plats och tidvis styra över spelet till Sundsvalls planhalva.

När domaren blåste till halvtidsvila så stod det fortfarande 0–0, vilket får ses som en seger i sig då Sundsvall ställde upp med samma laguppställning som dom spelar med i Allsvenskan.

Andra halvlek inleddes ungefär som den första avslutades med ett starkt Lidingö som höll upp bra, mot det på pappret betydligt starkare Sundsvall.

I 69:e minuten fick dock Sundsvalls Marc Mas in bollen i Lidingös mål. Det ledde dock inte till att Lidingö gav upp, utan fick laget att tända till och kicka in en extra växel.

På övertid gav denna satsning utdelning och IFK Lidingö lyckades kvittera genom ett mål av Per Boltegård Blom i de sista skälvande minuterna.

Då resultatet efter fulltid var 1–1 blev det förlängning (2 x 15 min) och där var det Sundsvall som var det starkare laget och Marc Mas gjorde i slutet av den första förläningshalvleken sitt andra mål för kvällen och gav därmed GIF Sundsvall ledningen. I den andra kvarten avgjorde Sundsvalls Oliver Berg matchen genom sitt 1–3 mål.

Sundsvall må ha gått vinnande ur matchen och slagit ut IFK Lidingö ur Svenska Cupen, men IFK Lidingö visar att de är ett lag att räkna med när de lyckas bjuda allsvenska GIF Sundsvall på så tufft motstånd som de ändå gjorde.

Matchfakta
IFK Lidingö–GIF Sundsvall 1–3.
Mål IFK Lidingö:  1–1 (94) Per Boltegård Blom.
Mål GIF Sundsvall: 0–1 (69) Marc Mas, 1–2 (105) Marc Mas, 1–3 (119) Oliver Berg.
Domare: Johan Krantz.
Publik: 1 771 st.

Text och foto: Jonas von Hofsten
jonas@toernquist.se
Alla artiklar av Jonas

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *