Prova på rodd!

Sport27 maj 2023 kl 03.19

Naturupplevelsen att glida fram i tystnad på spegelblankt vatten med djurliv alldeles inpå är svårslaget. Med synkroniserade rörelser och årblad som bryter vattnet samstämmigt ges känslan av att flyga på vattenytan.

Längst in i Kyrkvikens, optimalt för rodd och kajak ligger Lidingö Roddklubb. Sedan 2019 har klubben bedrivit ungdoms- och nybörjarverksamhet i sällan skådad omfattning.  

På Lidingö Roddklubb kan du testa på rodd eller direkt anmäla dig till en av våra nybörjarkurser. Vi kan ta emot grupper upp till 25 personer och har även teambilding för företag. Vi har stabila nybörjarbåtar, kustroddbåtar och smalare båtar för rodd som lämpar sig för Kyrkvikens lugna vatten. Hos Lidingö Roddklubb finns även möjlighet att hyra kajakplats och delta på sociala event eller kurser i Surfski.

Är du en mer erfaren roddare och en av våra 100 roddmedlemmar kan du välja om du vill boka en roddbåt och ge dig ut på träningspass och utflykter ensam eller i grupp. Du kan också delta på medlemsrodd med följebåt eller vara med på våra fortsättnings- eller teknikkurser. Hos oss finns något för alla oavsett ambitions- och kunskapsnivå. Vi stöttar varandra för att uppnå individuella och gemensamma mål oavsett om du vill tävla eller förbättra din teknik. Gemenskap och att alla känner sig välkomna är viktigt för oss. Tillsammans skapar vi den klubb som vi vill ha.

På sommarlovet tar vi barnen till Hustegaholm för bad och att prova roddsportens svåraste båt; singelsculler. Den som lyckas ro utan att trilla kommer tillbaka till bryggan med ett stort leende.

Varje år görs det långturer utanför Kyrkvikens stilla vatten, till Fjäderholmarna, Artipelag och Ulriksdals slott till exempel. Ibland ror vi över till Skepparholmen och äter frukost. Våra kustbåtar kan man lägga på sandstränder så det finns många platser utan brygga som vi kan göra utflykter till.

Vardagsmotionen på vattnet- många av våra roddare går till klubben innan jobbet och startar dagen på tyst vatten med fågelsång och soluppgång. Andra av våra roddare avslutar en stressig dag på jobbet med en stund på vattnet.

Du väljer själv om du vill ha fysisk utmaning, vardagsmotion eller om du bara vill ro för socialt umgänge. I rodden anpassar du själv tempo och kraft efter förmåga. Rodden tränar koordination, balans, styrka och uthållighet.

Ung som gammal - Alla kan ro.

Vill du prova rodd? – kom nu på söndag den 28 maj på öppet hus!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *