Ponnyridskola till Elfvik

Elfviks gårds bonde Johanna Lagercrantz väntar på att få öppna grindarna för den nya ponnyridskolan.
Lidingö1 juli 2019 kl 06.481

Elfviks ridskola flyttar till Södertörn den 1 juli. Den 1 augusti kommer i stället en ny ridskola att öppna, Lidingö ponnyridskola. Den nya ridskolan kommer att drivas i samverkan mellan Elfviks gård, Lidingö ryttarförening och Lidingö ponnyridskola.

När Elfviks gårds arrendatorer, Johanna Lagercrantz och Lennart Sundh, tillträdde fanns inte det ridhus som nu står på plats. Det hade länge talats om att bygga ett ridhus men inte blivit av.

– Om vi fick in flera hästar på gården så skulle det kunna finansiera ett ridhusbygge. Vi byggde ridhuset och en anläggning för 20 hästar som tog kostnaderna för bygget, säger Johanna Lagercrantz.

– Men utrymmet medger bara en liten ridverksamhet här; det är för litet för att ha både barn- och vuxenridning, och därmed kan det vara svårt att få ekonomi på en sådan verksamhet. Den entreprenör som nu slutar, ville ha kvar vuxenridningen. När det stod klart att hon sade upp sig så beslöt vi att rikta in oss på en mindre verksamhet för barn och ungdomar.

– Stadens  kultur- och fritidsnämnd har engagerat sig och vill att öns barn och unga ska ha fler ridtillfällen. Dessutom är ponnyhästar billigare i drift; de äter mindre, håller bättre och är billigare i inköp, säger Johanna Lagercrantz.

Enligt Johanna Lagercrantz har Lidingö ryttarförening också varit engagerade i rekryteringen av en ny entreprenör och tycker att det blir en bra komplettering härute.

– Vi är väldigt glada över den nya verksamheten och vi tror på den, säger Johanna Lagercrantz.

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *