Polisen ökar den digitala närvaron

Foto: Redaktionen
Lidingö26 juli 2023 kl 03.30

Sedan början på året har polisen placerat ut mobil kameraövervakning runt om i hela Stockholm. De är lätta att förflytta och placeras på platser där det anses vara nödvändigt just nu.

– I nuläget har vi de nya kameravagnarna på platser där det befinner sig många människor och där vi vet att brott sker och vi ännu inte har fasta kameror, säger Per Edquist, samordnare för kameraövervakning i polisområde Stockholm city.

I ett inlägg på Polisens hemsida, nämner de att flera vagnar kommer att placeras ut runt om i länet. Nu står en vid cirkulationsplatsen uppe vid Larsberg.

– De nya kameravagnarna innebär en ny och förbättrad möjlighet att snabbt få kameror på plats vid behov. De är helt mobila lösningar och ska användas där behoven är störst för stunden, säger Emil Lidén, på sektionen för kamerabevakning och analys i polisregion Stockholm.

Finns flera användningsområden

– Vi ser dagligen nyttan av kameror inte minst vid brottsutredningar. I flera ärenden har bilder och filmer från våra kameror haft betydelse och bidragit till att personer dömts för brott, säger Per Edquist.

Anledningen till kamerorna i helhet är att kunna öka polisens förmåga där det är mycket rörelse och nattliv. Det behövs också för att öka polisens brottsförebyggande arbete samt arbetet med en säker offentlig plats.

Källa: Polisen Region Stockholm

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *