Polisen: inget brott i käppala skola

Polisen på plats vid Käppala skola förra torsdagen. Foto: Jonas von Hofsten
Lidingö23 februari 2019 kl 07.59

Lidingö stad har nu fått information från polisen om vad som hittills gjorts och vad som återstår i utredningen efter händelsen i Käppala skola. De provsvar som polisen fått från sjukvården och räddningstjänsten visar inga avvikande eller onormala värden eller något som kan tyda på att ett brott har begåtts.


Polisen startade en förundersökning om vållande till kroppsskada i samband med händelsen i Käppala skola den 14 februari då flera personer insjuknade. Detta är rutin för att kunna utreda vad som orsakade sjukdomsfallen.

Nu har polisen fått ta del av sjukvårdens provresultat och räddningstjänstens yttrande efter utförda tester på plats. I dagsläget kan polisen inte se eller bevisa att någon person eller hantering, medvetet eller oaktsamt har orsakat barnens uppkomna symptom.

Fortfarande är det oklart vad som orsakade sjukdomsfallen, men ingen person är misstänkt för brott. Lidingö stad och polisen inväntar fortfarande de livsmedelsanalyser och provsvar som förväntas komma under nästa vecka. Hur polisen och staden ska samverka framöver och vilka åtgärder som ska vidtas avgörs av vad provsvaren visar. 

Det var sju elever och en vuxen som på alla hjärtans dag fick sjukdomssymptom i skolan och fördes till sjukhus för observation. Räddningstjänst och polis tillkallades, och skolan utrymdes för att säkerställa att inget i skolans lokaler orsakat symptomen. Samtliga omhändertagna kunde senare under dagen lämna sjukhuset.
 


Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *