Polisen bjuder in till samtal med Lidingöbor

Foto: Lidingö stad
Lidingö23 juli 2020 kl 05.161

Norrmalmspolisen bjuder in till samtal med medborgare under fyra tillfällen under sommaren. Det kommer att finnas representanter från lokalpolisområde Norrmalm och Lidingö på olika ställen runtom Lidingö under fyra tisdagar mellan klockan 10 till 12.

Dessa sammanträden säger Polisen Norrmalm på sin facebook-sida är till för att "Dialogen med dig som medborgare är en viktig del i framtagandet av polisens medborgarlöfte för nästa år."

Här är datum och plats för dessa samtalstillfällen:
28 juli i Lidingö centrum
4 augusti vid ICA Käppala
11 augusti i Rudboda centrum
18 augusti vid ICA Kvantum Larsberg

Polisens medborgarlöfte:
Forskning har visat att högkvalitativ samverkan mellan polis och lokalsamhälle kan bidra till ett ökat förtroende för polisen, ha positiva effekter på upplevd trygghet och även leda till minskad brottslighet.

Själva medborgarlöftet handlar om att polisen tar sig tid att lyssna på vad medborgarna i deras bevakningsområde upplever som viktigt för att de ska känna sig trygga och säkra. Syftet är att bland annat öka lokalsamhällets delaktighet i det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet.
Källa: www.polisen.se

Kommentarer

  1. https://www.lidingonyheter.se/har-brottsligheten-pa-lidingo-upphort/
    Detta skrev jag 8 maj 2019.Situationen har fortsatt och 29 maj 2020 kom enkäten om medborgardialog. Eftersom ingen brottsinformation värd namnet kommit sedan början av 2019 och framför allt det senaste halvåret är slutsatsen att brottsligheten på Lidingö upphört.Då är enkäter och medborgarmöten bara ett sätt att vidmakthålla den falska trygghet som den uteblivna informationen medfört. Därför är det fullständigt meningslöst med en konstruerad medborgardialog utan underlag och som inte leder till någonting.Varför tar man inte tag i de problem som redovisats på Lidingö Nyheter och på Mitt i Lidingö och som alla vill se åtgärdade ?

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *