Pocket Café by Pontus belönas med utmärkelse för minskat matsvinn

Lidingö10 februari 2020 kl 07.01

Pontus Frithiofs verksamheter fortsätter att utmärka sig i sitt hållbara arbete för miljön. Det senaste tillskottet Pocket Café by Pontus kan stolt titulera sig som ”Årets Uppstickare” i Karma Awards 2019.

Pontus Frithiof driver den populära lunchserveringen i Lidingö Sytadshus. I höstas utökade man sitt utbud med ett helt nytt cafékoncept, Pocket Café by Pontus. I DN-skrapans entrédel ligger caféet, som med inramning av en fransk bistrokänsla, erbjuder goda bakverk, smörgåsar, sallader och varma måltider, samt takeaway-rätter.

Pocket Café by Pontus är, som samtliga Pocket-restauranger, anslutna till Karma, i syftet att minska matsvinnet genom att annonsera till användarna när mat och bakverk från dagen innan blivit över. Konsumenterna får möjligheten att fynda mat som annars skulle hamnat i komposten. Det har nu gett frukt genom att man tilldelades titeln ”Årets Uppstickare 2019” i kategorin ”Café" i Karma Awards 2019.

Karma är en app som hjälper matbutiker och restauranger att minska sitt matsvinn och har som budskap att rädda världen en måltid i taget. Karma har hittills räddat 750 ton mat genom sin idé om att hjälpa matbutiker och restauranger att sälja bra mat med kort hållbarhet i appen till ett nedsatt pris. Appen är ett bra komplement för Pontus restauranger som alltid haft miljön i fokus.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *