Planer för Kolkajen vid Husarviken

Lidingö12 april 2023 kl 03.023

Kolkajen är omgärdat av vatten och ligger utmed Husarviken och Lilla Värtan och gränsar till Gasverket i Hjorthagen. Det blir en destination med utomhusbad, kajstråk, bryggor, parker och torg. På andra sidan Husarviken ligger Nationalstadsparken med sina stora grönområden.

Inom projektet planeras det för cirka 1 300 nya bostäder varav 40 är flytande studentlägenheter, 2 förskolor och cirka 10 000 kvadratmeter kommersiella ytor som möjliggör för restauranger, caféer och butiker.

Byggstart för de första kvarteren i Kolkajen planeras till 2029. Vattengasverket och verksamheterna i huset står klart runt 2030. År 2037 beräknas Kolkajen vara färdigbyggd.

Kommentarer

  1. Talade just med en projektledare för bygget, som påstod, väl insatt, att ”ön” ovan illustrerad, inte skulle bli av, eftersom det skulle bli för dyrt. Dock skulle en liten halvö av avsevärt mindre utbredning bli av. Vad gäller?

  2. Enligt ett nyhetsmejl från Serneke som också ska bygga i närområdet beräknas detaljplanen antas under tredje kvartalet i år

  3. Tack, ska bli spännande att se. Det vore ju trevligt med lite bryggor, vassar, nya träd, återskapat natur, och vacker arkitektur där på andra sidan.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *