Patrik Sandström (MP): Jag är bedrövad att Lidingö ska gå den här vägen

Debatt2 oktober 2019 kl 02.255
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Patrik Sandström (MP)
Oppositionsråd Lidingö
Gruppledare i kommunfullmäktige för Miljöpartiet
Ledamot i kommunstyrelsen och utbildningsnämnden

Kommentarer

  1. Det är ingen basal mänsklig frihet och rättighet att missbruka 3-månadersregeln och andra lagar. Vi respekterar dessa då vi åker till andra EU-länder bl.a. Rumänien och Bulgarien. Argumentet att ”man kan inte förbjuda fattigdom” är inte relevant och ett missbruk av humaniteten. Dessa tiggare har trängt ut våra egna som har det lika dåligt och dom måste vi prioritera.

  2. Tiggeriförbudet är mycket bra och efterlängtat. Fem andra kommuner har också infört förbud och två har infört begränsningar. Ett tiotal är på gång. Det kommer också säkert ha indirekta effekter såsom minskning av knarkhandel, prostitution, inbrott och åldringsrån.

  3. Patrik Sandström inte ett ord om att EU-länderna Bulgarien och Rumänien ska ta ansvar för sina medborgare, vad är det (om inte de låga förväntningarnas rasism mot dessa länder)?

  4. Lidingö fullmäktige beslutade den 30 september om tiggeriförbud på ett tiotal platser på Lidingö, efter en mycket jämn votering. De utsatta människor som sökt sig hit för att tigga lever under svåra förhållanden och utsätts troligen för kriminella organisatörer, vilket innebär att det är oklart i vilka fickor insamlade pengar slutligen hamnar.

    Familjesplittring är ofta en del av tiggarnas villkor. Förhållandena i hemlandet tycks efter dessa år fortfarande vara desamma. Båda opposition och majoritet ser misären, båda vill en förbättring i hemländerna men har olika mening om vägen dit. Frågans komplexitet speglas i det jämna röstutfallet. Att tolka det som en tävling om olika grader av empati är en alltför enkel analys.

  5. https://www.aftonbladet.se/debatt/a/vQyOEL/utvisa-tiggarna-efter-tre-manader-i-sverige
    Äntligen reagerar 6 ledande Socialdemokrater med Lars Stjernkvist i spetsen mot att 290 kommuner tvingas hitta på egna lösningar på tiggarproblemet. De bör utvisas efter 3 månader enligt den lagstiftning som finns. Den har gällt hela tiden men politiska beslut har hindrat polisen från att agera trots att kanske 5000 tiggare varit här i 5 år utan att polisen kunnat göra någonting. Vi måste ha ordning och reda i Sverige men överträdelser och missbruk av vår lagstiftning är ingenting som Miljöpartiet bryr sig om trots att de sitter i regeringen. Här har vi en stor orsak till att laglösheten ökar !

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *