Pass på ungdomarna!

Debatt9 juni 2022 kl 04.23

I mitt arbete, träffar jag dagligen många föräldrar, barn och ungdomar, i princip från hela landet, men mest från olika delar av Stockholm och Stockholms län. Det är en tydlig skillnad på barn och ungdomar från Lidingö, vilket gör mig stolt över att vara lidingöbo. Samtliga barn och ungdomar från vår ö som jag hanterat som passhandläggare, har varit artiga, trevliga, respektfulla mot oss på myndigheten såväl som mot sina föräldrar. Ingen som skriker och springer omkring i passhallen, sparkar, slår och spottar mot sina föräldrar, som oftast förhåller sig helt passiva till dessa beteenden. Ingen som vägrat att göra som man ber dem när passfotot ska tas. Inte heller någon från Lidingö som satt upp långfingret mot kameran eller vägrat att hälsa. Tack alla ni som respekterar vår arbetsmiljö och vårt arbete.

Det är för mig ett mysterium att det förekommer stök i klassrummen, hot mot lärare, knark i skolan, på Lidingö! Söker dessa aldrig pass eller nationellt id-kort? Eller beror det på att föräldrarna fostrat dem bra och lärt dem att respektera myndigheten?

Knarket i synnerhet i två av kommunens grundskolor, är ett massivt bekymmer som måste åtgärdas. Dessa barn och ungdomar riskerar ju hela sin framtid, förutom att de sårar sina icke-knarkande kamrater och föräldrar något enormt. Att de finansierar vapen till skjutningar, pengar som skickas till terrororganisationer, verkar inte bekymra dessa ungdomar alls.

Hur löser vi detta då? Kanske är en bra lösning att det görs ett rullande schema för föräldrarna, så att det varje skoldag är en förälder i varje klass. Tänk på det! Kanske skulle lärarna äntligen få göra det dem är utbildade för, nämligen att lära ut. Föräldrarna skulle kanske upptäcka mobbing, barn och ungdomar som inte mår så bra, oönskade attityder och en hel del annat som behöver åtgärdas.

Iréne Borgenvik
Passhandläggare och gruppledare för SD Lidingö

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *