padelhallen invigd

Sport14 januari 2019 kl 07.54

Kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors klipper bandet . Till vänster projektledaren Jerry Blomqvist.
Kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors klipper bandet.
Till vänster projektledaren Jerry Blomqvist.

 
Många nyfikna Lidingöbor hade sökt sig ut till Gåshaga när M3 Gyms nya padelhall skulle invigas söndagen den 13 januari. Den traditionsenliga bandklippningen sköttes av kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors, klädd i kortbyxor för att spela en premiärmatch.
 
På en tidigare gammal parkeringsplats mitt emot Gåshaga station har M3 i anslutning till sitt gym byggt upp en ny hall för racketsporten padel. Tre banor med högt i tak och glas runt varje bana.

Padel är en relativt ny sport i Sverige, men är desto större i ursprungslandet Spanien. Den kan beskrivas som en blandning mellan tennis och squash. Det finns ett nät som i tennis och reglerna och poängräkningen är desamma, men liksom i squash får bollen studsa i väggen. Man spelar alltid dubbel, så det är alltså fyra på planen, som är mindre än en tennisplan.

I sitt invigningstal berättade Daniel Källenfors att han själv inte spelat padel tidigare, men för att vara lite förberedd hade han tagit med sig familjen för någon vecka sedan för att tjuvträna.

– Det var en fantastiskt kul upplevelse, även om vi alla i familjen var nybörjare. Och det som var roligt att se var att runt omkring fanns många tonåringar, som också tyckte att det var kul. Annars är det ju vanligt att ungdomar i den åldern försvinner till andra aktiviteter. Jag vill tacka för det här privata initiativet och jag tror att alla Lidingöbor kommer att uppskatta detta, sa han.

Jerry Blomqvist i M3, som har drivit projektet, berättar att en av anledningarna till att sporten blivit så populär är att det, till skillnad från tennis, är lätt att spela och att det är en relativt skonsam sport. Banunderlaget består av konstgräs med lite sand över, vilket gör att det med rätt skor inte blir halkigt. Genom att man är fyra på plan och att avståndet är nära mellan spelarna blir det socialt, det är lätt att snacka med motspelarna och kommentera spelet. En timmes spel kostar 460 kr för ett sällskap på fyra personer, men med möjlighet till rabatterat pris om man blir medlem i M3 Gym.T

Några små intresserade åskådare, kanske blivande spelare?
Några små intresserade åskådare, kanske blivande spelare?

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *