Överraskande storseger

Bild från tidigare match. Foto: Jonas von Hofsten
Sport23 oktober 2022 kl 03.03

Vissa saker inom bl idrotten går inte att förklara - det bara händer!

Att Lidingö skulle tvåla dit Spånga med 8-3 (3-0)1-2)(4-2) skott: 42-40 (jag hade 33-30), går knappast att tippa i förhand.

Förklaringen?

För många år sedan så kommenterade jag ishockey i Radion och en gång när Sverige och Finland möttes i landskamper två dagar i rad så vann Finland ena dagen med 7-0 och Sverige dagen efter med 7-0! Frågade efteråt den finske coachen hur det kan bli så - "Lyckan kommer lyckan går" , blev svaret och ett leende......

Någonstans där ligger också förklaringen till storsegern för Lidingö. Tycker att laget i vissa tidigare matcher spelat ungefär som nu, men puckuslingen har inte gått i mål! Nu fick laget en perfekt öppning med 1-0 efter bara 28 sekunder. En fin kontring avslutades av Viktor Fälth (3) efter en fin ass av Gustav Dahlstedt och Elis Swartling. Spånga låg på och vann många puckar i mittzon, men det var Lidingö som gjorde mål. 2-0 (13:26) på nytt Viktor Fälth (4) som direktsköt  på passning av Gustav Dahlstedt och Elis Swartling. Mindre än minuten senare 3-0 (14:16) då Ross Jaldung (2) blev målskytt (ass Jesper Lundh/Fredrik Klasenius).

Lidingö började andra perioden bra och hade ett friläge och en styrning fram till ett fjärde mål, men då hände det som inte skulle hända Spånga gör två mål inom loppet av 2 minuter och 5 sekunder! 3-1 (21:30) och 3-2 (23:35)! Nu var Vikingarna i ett utsatt läge!

Men laget föll inte ihop utan alla tre femmorna krigade på och det ytterst viktiga 4-2 (33:22) kom efter en genialisk passning (J Lundh) fram till Max Brodén (2), som i friläge satte skottet. Ass också till Isak Karlsson.

Det målet gav ny energi in i den tredje perioden och när Adnan Mlivic (1) satte 5-2 (hans första för klubben) kändes matchen avgjord. Det rann på och Gustavs Dahlstedts fina dragning och passning till Elis Swartling (3) fram till 6-2 (46:20) var ett grant mål. Ass till Fälth också.

7-2 gjorde Max Brodén (3) i friläge (47:35) ass Alex Douglas och Fredrik Klasenius. 8-2 i power play på ett handledsskott i krysset av Kalle Kinch (1) (57:23) , ass Fälth och Isak Karlsson.

Reducering till 8-3 (57:52) var mer för notisblocket.

Skillnaden mellan lagen var inte lika stor som siffrorna visar, men Lidingö fick lite betalt retroaktivt för skott som inte gått i mål i tidigare matcher.

För att vinna en sådan här match måste alla göra det bra, och alla får mer än godkänt för insatsen. Måste ge Viktor Fälth ett extra plus. 2+ 3 är bevis nog. Elis Swartlings 1+ 2 och Gustav Dahlstedt 0+3. 11 poäng av den trion!

Gustaf Grut gör mycket sällan en dålig match, och kvällens uppvisning var strålande!

Sex backar som spelade klokt och våra två nykomlingar Eddie Lee och Adnan Mlivic gjorde sina bästa matchen - i den för dagen - vita tröjan. Har inte nämnt alla, men det borde jag gjort.!

Veckan som kommer är spelledig. Lidingö skulle ha mött Bålsta, men som bekant har det laget dragit sig ur serien. Nästa match blir istället mot Sollentuna 1 nov i Childhoodhallen.

" Ingenting i livet bara händer. Man måste ha ork att möta hinder och ork att övervinna dem. Ork är att kämpa”.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *