Överraskande seger mot Nacka!

Bild från tidigare match. Foto: Jonas von Hofsten.
Sport8 december 2022 kl 03.51

Nacka kom till Childhoodhallen som seriesegrare i div 2 östra B och som klara favoriter att vinna mot fyran i östra A – Lidingö.

Lidingö vann med 3-2 i förlängning (2-0)(0-1)(0-1)(1-0) skott 22-31.

Segermålet gjorde Erik Friberg genom en kraftfull insats. Fick pucken i mittzon och med god skridskoåkning rundade Erik en motståndare och fri med målvakten gjorde han inget misstag. Förlängningen hade då pågått i 2:10!

Lidingö fick också en fin start på matchen när Eddie Lee (1) gjorde 1-0 efter bara 2:11. Eddie fore checkade och tog pucken av en motståndare. 2-0 tillkom i power play, Victor Fälth tekade och fick pucken till Douglas Alex (1) som precis som Lee gjorde sitt första mål för A-laget!

Tekade bra hela matchen gjorde Fälth 14/5!

Första perioden var jämn och visade främst att i denna match var inte avståndet stort mellan ettan i serie B och fyran i serie A. Nacka gjorde en liten tempohöjning i andra perioden, men det visade sig att det kunde även Lidingö hänga med i. Men när det blev reducering till 1-2 (28:05) i P.P. för Nacka kändes det som matchen skulle vända. Även om deras mål föregicks av två misstag. Dels puck ut, dels ovanligt nog Gustaf Grut ute på äventyr! Gustaf som annars - som vanligt - tog fler puckar än som var möjligt!

Länge såg det ut som att Lidingö skulle hålla undan till seger redan under ordinarie tid, men i spel 4-4 kunde deras specielle målskytt Hugo Fritzell (17) kvittera (57:46).

Skipades sedan rättvisa när Erik Friberg gjorde 3-2? Jo, i en jämn match kunde båda lagen vunnit efter tre perioder, med Nacka som något närmare en trepoängare.

Lidingö kom till spel med bara tre femmor p g a avsaknad av tre nyckelspelare, men de som var på isen gjorde alla lite mer än vad som kunde förväntas. Alla tre femmorna höll uppe spelet på ett mycket bra sätt. Blir alltid lika fascinerad av Joakim Lundhs kloka spel. Han syns inte så mycket, men han är mästerlig på att skära av vinklar för motståndarna. Trots att två backar saknades så gjorde alla sex ett bra jobb inte minst i P.K.. Nacka är Alltvåans bästa power play-lag med ett snitt på smått otroliga 36%! Men trots det höll Lidingö tätt i fem av sex numerära underlägen.

En nästan perfekt start på Alltvåan med två poäng mot seriefavoriten Nacka. Nu väntar två bortamatcher. På fredag mot Flemingsberg och nästa tisdag mot Göta/Traneberg.

Hårt arbete har ingen dött av. Men varför ta risken?

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *