Oväntad poäng av Lidingö Vikings på bortais!

Foto: Jonas von Hofsten (bild från tidigare match)
Sport6 oktober 2021 kl 13.36

En tapper insats, men det räckte inte hela vägen utan det blev förlust mot Sollentuna efter förlängning med 3-4 (1-0)(2-1)(0-2)(0-1) skott:22-37 (Jag hade 21-41).

Lidingö gjorde en bra bortamatch där alla ville mycket, och det var nära att bli en lyckoträff. Att ta poäng på bortais mot en av seriefavoriterna är lite av en bonus, men det hade inte behövts mycket för att alla tre skulle hamnat i Lidingös vinstkolumn. Till exempel mål i ett friläge vid ställningen 3-2. Det hade inte varit rättvist, men idrott är inte alltid det. Sollentuna var det spelförande laget med bra fart - ibland kanske för mycket fart och mindre huvud.

Lidingö tog ledningen efter 9:31 efter en förlorad tekning i anfallszon snappade Hugo Paul upp pucken nere i sarghörnet och passade till Fredrik Klasenius (1) som sköt snabbt i mål. "Klasse" som kom tillbaka efter skada gjorde en helgjuten insats.

Det gick bara 9 sek in i den andra perioden innan det var dags för 2-0! Gustav Dahlstedt checkade i mittzon och vann pucken. Snabba skär in i zon och en perfekt passning till Jocke Lundh (3) som satte pucken högt.

Reducering 1-2 (26:05) efter att Kalle Kinch inte fick pucken ur zon trots två försök.

3-1 (32:07) var matchen snyggaste.

"Dala" tog åter in pucken på högerkanten och passade till Oscar von Sydow, som i sin tur såg Jocke Lundh(4) fri framför mål. Upp högt i taket igen!

Tredje perioden inleddes med att Sollentuna direkt minskade avståndet i målprotokollet efter bara 49 sek. Alldeles för brett mellan backarna gav fritt fram mot mål och 2-3.

Det blev mycket spel i Lidingös försvarszon i tredje perioden, men till stor del klarade sig Ö-laget bra och Sollentuna tvingades ut i hörnen.

Tyvärr blev det två misstag som vände matchen!

Plötsligt befann sig bara fyra utespelare på isen för Lidingö. Detta uppfattade Oscar von Sydow och slängde sig in på isen. Felet var bara att Paul Hugo också såg samma sak, men några sekunder senare och mycket riktigt blev det utvisning för sex utespelare.

Den utvisningstiden klarades av - nästan. Det vill säga bara tre sekunder efter tiden var ute kom 3-3 (54:12).

Även det avgörande målet till 3-4 (62:45) var ett sällsynt misstag av vår utmärkte målvakt Gustaf Ericsson. Han hade pucken, men istället för att behålla den ville Gustaf sätta igång spelet, sannolikt för att inte få en tekning i egen zon. Men det bar sig inte bättre än att en Sollentunaspelare fick trissan och avgjorde matchen.

Det är trevligt att sitta på läktaren och se att alla killar på isen går inför att göra sitt bästa hela tiden. Ibland blir det misstag, men det ingår i idrott på alla nivåer. Vill ge ett extra plus till The  two Gustaf Ericson och Dahlstedt, kapten Kalle, Klas Frykfeldt (utvecklas hela tiden) och sensationsbacken Henrik Blomqvist. Två x von Sydow är viktiga för laget, ja det är ni ju alla.   På fredag är det ny kamp.1900 ses vi i Childhoodhallen för match mot Viggbyholm.      

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *