Orättfärdig kritik från Centern

Debatt3 mars 2020 kl 05.325
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. Som framgår i vår artikel nedan framförde jag vid beslutet att Lidingös idrottsföreningar inte har involverats tillräckligt i utformningen av det idrottspolitiska programmet. C yrkade samtidigt på återremiss. All kritik – från opposition och från idrottsföreningar – känns nog ”överraskande och förvånande” för den som inte lyssnar till responsen innan beslut fattas. Ett ödmjukt tips till de fyra politiker som står bakom det här artikelsvaret.

 2. Jag vill ge mitt stöd till Rebecka Öberg. Hon är en av Lidingös främsta friidrottare och kunnig i idrottsfrågor. Den enda som jag någorlunda känner till i ledningen för Kultur- och Fritidsnämnden är den som är ordförande. Redan innan han blev utnämnd så skrev jag och en kollega en artikel ”Föraktet mot äldre idrottare” efter ett inlägg som han gjorde i kommunfullmäktige den 27 november 2018. För dig som är intresserad så finns den på nätet.
  Rebecka stå på dig. Det är insiktsfulla människor som du som behövs i politiken!

 3. Man behöver väl inte bråka om allt ! Man har gjort bra överväganden då det gäller Lilla Lidingöbron, Stadshuset,Simhallen,Torsviks idrottshall och Lidingövallen.Tennishallen får väl inget skönhetspris men nu står den där och sammantaget har man varit varsam och sparat stora skattepengar. Kanske borde man tänka mer på miljön runt anläggningarna och hålla rent och snyggt.Hinderbanan vid Lidingöloppsspåret nära golfbanan och lekparken kompassen har stått halvfärdig och det förstör helhetsintrycket.

 4. Ett av de vägande skälen till att majoriteten utformade det idrottspolitiska programmet var att vi eftersträvar en god kontakt med våra idrottsföreningar genom ett nära och gott samarbete med dem och att vara lyhörda för deras intressen. Detta är mycket viktigt för oss. Under arbetet med programmet förde kultur- och fritidsförvaltningen liksom stadens idrottschef en tät dialog med Lidingös idrottsföreningar med god kommunikation och etablerade forum.

  Filip Svanberg (M), ordförande, Kultur- och Fritidsnämnden
  Erik Öberg (L), vice ordförande, Kultur- och Fritidsnämnden
  Evelyn Lewandrowski (LP), gruppledare, Kultur- och Fritidsnämnden
  Axel Göthberg (KD), gruppledare, Kultur- och Fritidsnämnden

 5. Tack för svar, och särskilt för det fokus ni riktar mot begreppen ”kontakt”, ”lyhördhet” och ”dialog” – jag är mycket glad över den här inriktningen. När det gäller det idrottspolitiska programmet verkar dock inte det här kommunikativa arbetet ha gått särskilt bra. Några av öns största idrottsföreningar har hört av sig och framfört förvåning och besvikelse över att politiken kunde besluta om det idrottspolitiska programmet trots att föreningslivet endast involverades under ett fåtal mycket inledande beredningsmöten. Med hänvisning till ert rubrikval, är det här orättfärdig kritik från idrottsföreningarna?

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *