Oppositionen nedröstad i flera viktiga frågor

Debatt24 januari 2024 kl 11.153
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?
Gabor Sebastiani
Gruppledare Centerpartiet

Kommentarer

  1. Finns redan en ”Fritidsbank” på Vallen och innehållet är förhoppningsvis redan begagnat. Kanske kan kompletteras med ytterligare prylar typ skridskor om behovet finns?

  2. ”Tyst diplomati” meningslöst för Dawit Isaak.

    Tack Gabor för ditt referat från fullmäktiges senaste sammanträde. Värdefullt för oss som inte hinner följa debatterna live eller på nätet.
    Vad gäller fullmäktiges avslag av förslaget om ”Dawit Isaaks frihetstorg” vill jag nämna att frågan om tyst diplomati varit upp under hela den tid han varit fängslad i Eritrea. Som riksdagsledamot erfor jag att detta var helt meningslöst. Sverige har inte haft några som helst framgångar i tillämpningen av sin tysta diplomati. Den eritrianska regeringen struntar fullständigt i Sveriges begäran att Dawit Isaak ska släppas fri.

    Lars H Ericssons påstående att det är kotym att bara ange gator och platser efter personer som redan är döda stämmer inte. Den tidigare biskopen Manfred Björkquist fick ge namn åt en allé i Sigtuna före sin bortgång. Och här på Lidingö och på andra ställen runt om i Sverige och i världen har platser uppkallats efter Raoul Wallenberg som ännu inte dödförklarats. Säkert finns det fler exempel.

  3. Jag undrar hur det känns för de gamla bondeförbundets medlemmar att se det nya Centern. Jag hade en barndomsväns mormor som var aktiv i C på ön. Hon är givetvis död sedan länge. Det var något helt annat. Svenska bönder har i bokstavligen i sina anletens svett stretat samman detta partis enorma förmögenhet. Så på 90-talet, enligt min mening, blev detta bygdegårds-konservativa parti genom något slags kidnappning på Stureplan helt nyliberalt. Jag vet inte hur det gick till. Jag vet att det fanns många C-vänner som kände sig vilsna. De är dock in min ålder, så de flesta är döda nu. Det kanske helt enkelt inte finns den gamla stammen kvar? Måhända är jag för gammal, men lite märkligt att ett parti kan vrida runt på det sättet. Förr var inte Bondeförbundet mot utan verkligen med de borgerliga. Kanske vrider sig mina vänner på Lidingö kyrkogård också?

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *