Öppnandet av Lidingöbanan försenas

Lilla Lidingöbron1 september 2023 kl 04.133

Det var planerat att Lidingöbanan skulle börja rulla över Lilla Lidingöbron den 11 september. Resultatet av besiktningarna i förra veckan gör att ytterligare arbete krävs innan tåget kan börja gå. Det är i dagsläget inte möjligt att ge ett nytt öppningsdatum.

Som det ofta blir med stora och komplexa byggprojekt så inträffar saker som påverkar tidsplanen. Den invigning av Lidingöbanan över Lilla Lidingöbron som var planerad till den 11 september måste skjutas upp. Vid besiktningar har synpunkter framkommit som måste utredas ytterligare innan driftsättning kan ske.

– Vi förstår att det är frustrerande för resenärerna att vi inte kan ge en tydligare tidsplan för när tågen kan gå över den nya bron. Vår ambition är att återkomma med startdatum i mitten av september då vi förhoppningsvis fått svar på de frågor som kom vid de senaste besiktningarna, säger Jan Werner, projektledare för Lilla Lidingöbron.

Ersättningstrafiken med bussar mellan Ropsten och Baggeby kommer därför att fortsätta fram till dess att tåget kan trafikera bron.

Läs mer på Lidingö stads hemsida

Kommentarer

  1. Vindarnas tempel är fortfarande inhägnad och ej tillgänglig. Är det möjligen så att det enbart skall fungera som museiföremål?

  2. Om nu tågtrafiken blir försenad behöver väl inte innebära att man inte kan öppna gång och cykelvägen från Torsvik mot Baggeby?
    Lasse Fredrikson

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *