Öppet hus på Stockby returpark

Lidingö1 oktober 2022 kl 03.54

På söndag 2 oktober deltar Sörab i Open house Stockholm där allmänheten bjuds in till gratis guidade visningar av stadens mest unika och spännande byggnader och platser.

Festivalen pågår runtom i Stockholm och arrangörerna erbjuder dessa unika visningar av anläggningen med fokus på konsten under söndagen mellan klockan 11.00 och 15.00.

På SÖRABs returpark i Stockby på Lidingö är det fokus på återvinning och återbruk. Här kan gammalt material få nytt liv, och de skulpturer som smyckar parken är exempel på hur man kan ta tillvara på materialråvaror och använda dem på nytt. Utsmyckningarna ska inspirera besökarna till att återvinna och återbruka mer.

För att öka förståelsen för hur material kan återvinnas och återbrukas är returparken utsmyckad med skulpturer, designade och tillverkade av olika returmaterial av designteamet Torstensson Art & Design. Konsten ska på ett lustfyllt sätt öka förståelsen för att det inte finns något som heter skrot och skräp, utan allt är material som kan återanvändas. Skulpturerna är ett bra exempel på cirkulär design och tillverkade av returmaterial som t ex metallskrot, sladdar, fönsterglas och gummi.

Anläggningen vann pris som Årets Återvinningsanläggning på Recyclinggalan 2016. Under Open House berättar SÖRABs VD Johan Lausing och Designchef Jonas Torstensson om returparkskonceptet och konsten på anläggningen. Visningar startar klockan 11, 12, 13 och 14 under söndagen. Eftersom anläggningen är öppen för återvinnare denna tid kan max 10 personer följa med under varje rundvandring. Samling vid ”Välkommen-skylten”.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *