Öppet hus på Hiertagården väckte stort intresse bland Lidingöborna

Lidingö14 maj 2022 kl 03.26

Det öppna huset på bostadsrättsföreningen Hiertagården den 8 maj lockade många Lidingöbor som i dag bor i hus, men insett att man inte ska vänta för länge med att flytta. Det var mycket som väckte intresse denna soliga vårdag: visning av lägenheter och gemensamma utrymmen i främst klubbhuset, utställningar av Lidingökonstnärerna och Lidingö Hembygdsförening och tipsrunda med fina priser. 

Ordföranden Mikael Mossberg framhöll i sitt tal till besökarna:

– Det finns fördelar med att flytta till ett 55+ boende som innehåller få måsten men många möjligheter Hiertagården är en bostadsrättsförening med extra allt. Ett centralt boende, bara ett stenkast från Lidingöbron, med närhet till service och bra kommunikationer.

Mikael Mossberg

En av besökarna var Jonas Åslander, som i dag bor i hus på Kottlavägen, och hans reaktion var positiv:  

– Absolut skulle vi i framtiden kunna tänka oss flytta till Hiertagården. Vi ser det som ett mycket bra alternativ för dem som vill flytta från villa till något mindre men ändå ha möjligheten att ta emot gäster tack vare gästrum och festvåning. Mitt intryck var att det är en mycket aktiv och trevlig förening med massor av aktiviteter.

Konstnären Bo Vading visar sina tulpantavlor för besökaren Jonas Åslander

En annan besökare var Peter Lundh, som bor i radhus i Mosstorp, och han berättade:

– Allt var mycket välordnat och besöket gav ett positivt intryck. Fina lokaler som ligger centralt med bra närhet till kommunikationer. Bra, välplanerade lägenheter där vissa har en härlig utsikt. Man har även satsat på aktiviteter, där bl.a. egen pool sticker ut. Om vi ska flytta framöver skulle Hiertagården mycket väl kunna vara ett alternativ. 

Tanken bakom det öppna huset var även att påverka både politiker och förvaltning i Lidingö kommun att satsa mer och bygga fler attraktiva seniorboenden.  

Bo Brismar, kommunpolitiker (KD) var en av besökarna och han framhöll:  

– Det stora intresset vid visningen visar behovet av att fler liknande bostäder byggs på Lidingö. Seniorbostäderna ska ligga nära affärer och kommunikationer och det ska vara såväl bostadsrätter som hyresrätter. Liksom på Hiertagården ska det finnas trivsamma gemensamhetslokaler och ett stort utbud av aktiviteter. 

Linda Löfquist från förvaltningen var också positiv till besöket och påpekade:   

– Hiertagården är ett gott exempel på ett 55+ boende där det sociala innehållet, måltiderna i restaurangen och aktiviteterna utvecklas av och för medlemmarna. Vi möttes av en otrolig drivkraft och ett rikt innehåll som på ett aktivt sätt motverkar ofrivillig ensamhet genom gemenskap med andra. 

Text & Bild: Birgitta Mossberg

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *