Onödigt spännande vid segern mot Rimbo!

Marcus von Sydow (3) i en tidigare match. Foto: Jonas von Hofsten
Sport10 november 2021 kl 11.48

Visst känns det lite extra skönt att vinna när segern kommer när man minns anar det, som vid vinsten mot Rimbo med 4-3 (2-2)(0-1)(2-0) skott: 39-33 (jag hade 34-23).

Segermålet gjort av Marcus von Sydow, när bara 19 sekunder återstod av matchen. (ass av Max Brodén och Erik Friberg). Minst lika viktig var kvitteringen till 3-3 när mindre än tre minuter var kvar! Kort sagt det var en stark vändning som Lidingö gjorde i en match som laget var något bättre än motståndarna i, men slarvade lite för mycket i passningsspelet. Vet inte om isen var dålig, men ofta ställde sig pucken på kant och det försvårar ju passningarna.

Vikingarnas spel i numerärt överläge var bra, men lite för ineffektivt för att få överbetyg, men ledningsmålet till 1-0 (9:20) kom i P:P: när Jonatan Wilund (2) sköt ett bra skott högt i mål. Wilund som var riktigt bra i matchen. Han spelar nu som den back han har kapacitet till. Stor, stark och bra skridskoåkning!

Kvitteringen till 1-1(11:01) var av kategorin snöpligt! Pucken studsade i kortplanket bakom Axel Backman (bra igen), och när han bara skulle ta den med klubban så studsade pucken in framför ett tomt mål, och det var ingen merit att slå den i öppet mål.

Bara dryga två minuter senare (13:25) tog Rimbo ledningen (2-1) efter ett misstag i försvarsarbetet vid offensiva blå. Då hade Lidingö haft det mesta av spelet och det var betydelsefullt att Ante Näslund (3) kunde kvittera relativt snabbt (15:16) på ett backhandskott upp i krysset (ass Max Brodén).

I andra perioden föll bara ett mål, och det blev Rimbos. Fredrik Klasenius tekade som vanligt bra, men trots att han bara förlorade en i andra perioden så ledde det till mål för Rimbo och 2-3 (33:25). Men det är viktigt att poängtera. Det var hans medspelare som borde markerat bättre och tagit hand om motståndarna, som istället blev helt fria vid målet.

Tre raka Rimboutvisningar kunde inte Lidingö utnyttja och visst såg det dystert ut att ligga under med 2-3 när mindre än tre minuter återstod. Men ivrigt kämpande Vikingar gav sig inte och Fredrik Klasenius (2) fina handledsskott i krysset 57:07 betydde ju i alla fall minst en poäng.

Men Lidingö ville mer, och allra mest Marcus von Sydow (3)..... "Mackan" tog pucken efter passning av Max Brodén och satte fart mot målet på högerkanten. Trängde sin in framför mål och fick någon halvträff på pucken, och det lurade Rimbos målvakt och pucken rullade i mål!!!!

4-3 59:41!!!!

Nu kan man ju tro att dramatiken var över. Icke! Rimbo tog ut målvakten och fick in pucken i anfallszon och tryckte på mot mål. Klockan tickade ner mot slutsignal.

Pucken mot mål och i mål?????? 4-4?

Nej, pucken hade stoppats på "rätt" sida mållinjen av Gustav Dahlstedts klubba och sedan av Kalle Kinchs skridsko! Sirenen tjöt och tre poäng till Lidingö!

Kampen om Allettanplatserna går vidare och kan avgöras i nästa match (borta mot Göta) på fredag.

Har redan berömt några av spelarna, men vill gärna också ge en ros åt Oscar von Sydow som var tillbaka efter två matchers frånvaro. Men inget lag vinner en så här tät match om inte alla spelarna offrar sig för laget.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *