Onödig förlust mot Rimbo

Bild från tidigare matsh Karl Kinch i Lidingö Vikings. Foto: Jonas von Hofsten
Sport2 oktober 2022 kl 03.47

Idrott är ibland förutsägbar och ibland inte. Rimbo kom med två raka förluster och Lidingö med en överrasknde visnt mot Sollentuna.

Det kan ju bara sluta på ett sätt?
Icke!

Med ett taktiskt fint spel som Lidingö inte kunde dyrka upp blev det förlust för Vikings med 1-4 (1-2)(0-1)(0-1) skott 45-23.

Matchen blev till stor del en spegelbild av mötet med Sollentuna. Fast denna gång var det Lidingö som förde spelet och Rimbo som gjorde målen.

Det är som bekant svårt att vinna ishockeymatcher om man bara gör ett mål, och ännu svårare om man inte får in mer än en puck på 45 skott! Visst var Rimbos målvakter bra, men det ska inte hjälpa.

Var det vinsten mot Sollentuna som var ett ankare istället för en boost? Att det dessutom blev ett bastant övertag för hemmalaget i första perioden och en snabb kvittering efter att Rimbo tog ledningen (3:42) och 1-1 (4:35) genom Viktor Fälth på egen retur. Var det då som känslan kom "vi ordnar upp detta?"

Men det blev inte så för trots ett stor puckinnehav så skapades få klara målchanser. Heder också åt Rimbo som bara hade 13 utespelare, men de hade en bra defensiv plan och fick bra utdelning på skotten. Ibland blir det bara så att det inte "går" att vinna.

Känns inte motiverat med rosor till någon när det står 1-4 i protokollet.

Gårdagen kan ni inte få tillbaka, men morgondagen kan bli er!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *