Onödig förlust mot Göta/Traneberg

Jacob Paganderth fick utgå på grund av en puck som träffade hakan. Bild från tidigare match. Foto: Jonas von Hofsten
Sport15 december 2022 kl 03.57

Om det nu inte vore så att man bara räknar segrar beroende på vilket lag som gör flest mål, så hade Lidingö vunnit mot Göta/Traneberg. Men nu är det så att någon bestämt att flest mål vinner.

Lidingö föll med 1-5 (0-0)(0-1)(1-4) skott:39-21 (jag hade 41-20).

Lidingö borde avgjort matchen redan i första perioden, som är en av det bästa laget gjort denna säsong. 18-6 i skott säger ju en del. Tyvärr utnyttjades inte övertaget i mål. Två power play gav inte heller resultat. Skulle vilja veta vad spelidén är i power play. Den ser ut att saknas!

I andra perioden var Lidingös övertag något mindre, vilket också berodde på att G/T spelade ett bättre försvarsspel. Lite överraskande tog G/T ledningen efter 23:57 i ett anfall som (kanske) var off side?

Kvitteringen kom i den tredje perioden när Albin Melin blev premiärskytt i A-laget. Albin slog in en retur (45:39) efter ett skott från Eddie Lee. Ass även till Jonas Dalén.

G/T fick alltmer av spelet i slutperioden. Kanske beroende på att Lidingö fick gå ner på fem backar efter att Jacob Paganderth fick utgå på grund av en puck som träffade hakan. ”Paggan” som så långt gjort en bra match. Dessutom började Lidingö förlora tekningarna, som varit suveräna i två perioder. Jonas Dalén hade 11/2 efter två perioder! Loke Backman hade 8/2 efter två, men 1/6 i sista.

Tyvärr ledde dåligt försvarsspel till 1-2 (48:59) och när det sedan blev 1-3 (54:50) i P.P. försvann segermöjligheterna.

1-4 (58:45) gjordes i tom kasse och (59:57) hamrades spiken in och 1-5.

Tyvärr saknades även i denna match ett antal viktiga spelare, men det spel som Lidingö visade upp i inledningen visar att när alla kuggar stämmer så hänger laget med gott och väl.

På fredag spelas sista matchen före juluppehållet och då kommer Järfälla till Childhoodhallen. Ett lag som obegripligt nog har 0 poäng efter tre matcher.

En vis man sa en gång; varje undergång är en annan möjlighet att komma tillbaka och kämpa.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *