OLIVER TWIST – ett skådespel som tar andan ur publiken!

Kultur29 mars 2023 kl 03.08

Vilken härlig upplevelse att få möta alla dessa fantastiska ungdomar som har förvandlat Gustaf Dalénsalen i Lidingö Stadshus till ett London på 1800-talet med uppfostringsanstalt och vinddrivna, fattiga, föräldralösa individer. Svart drama och en handling som manar till eftertanke. Eldsjälarna från Lidingö ungdomskulturavdelning bjuder dock som alltid på överraskningar i manus! Helt plötsligt dyker samtida advokater upp med sina ”paddor” och Oliver är kanske inte den man tror.

Vi bjuds på fantastisk scenografi och strålade ljud- och ljuseffekter. Ensemblen imponerar stort! Scenen är hela tiden fylld av ungdomar som med stor inlevelse gestaltar sina roller. Här förekommer alla slags uttryck, förutom en tät och inlevelsefull dialog, även dans, sång och musik som berör.

Detta är verkligen en föreställning med en ”twist”, ty vem hade räknat med att Carl Mikael Bellman och Charles Dickens skulle trivas så bra tillsammans! Vi politiker får som vanligt en liten känga här och där som ytterligare bidrar till munterheten – som i övrigt förekommer i hög grad.

Det är en sådan glädje, att så många som ett 50-tal ungdomar, som kommit från så många olika håll, och som repeterat tillsammans under ett år och står för allt vi ser på och upplever från scenen, bjuder oss på ett så strålande resultat! Missa inte den här föreställningen!

För Lidingöpartiet i Kultur- och fritidsnämnden
Evelyn Lewandrowski, ledamot
Christel Söderberg, ersättare
John Lindberg, ersättare
Mikael Sens, vice ordförande

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *