Ökat antal takboxstölder

Lidingö14 januari 2022 kl 12.121

Lidingös kommunpolis Pontus Enbom skriver i ett pressmeddelande:

Jul och nyår har förlöpt relativt lugnt på Lidingö utan några inrapporterade bostadsinbrott. Jag har dock fått information om att en sedan tidigare känd inbrottstjuv igår eftermiddag observerades på Oskarsvägen där han förmodligen rekade för inbrott. 

Mannen är i 30-års åldern, ljusbrun hy, ca 175-180 cm lång, svart kort hår och lite svart skägg och en liten övervikt runt magen. Iklädd svart, kort jacka, svarta byxor och ev. vita gympaskor.

Arbeta utifrån metoden grannsamverkan såtillvida att om du ser en person i ditt bostadsområde som du inte känner igen och som du misstänker är där för att begår inbrott – visa personen att du ser honom. Fråga om personen letar efter någon och om du kan hjälpa honom etc. Om personen känner sig iakttagen kommer han förmodligen att försvinna därifrån. Vid pågående brottslighet ringer du 112.

Jag har noterat en svag ökning av takboxstölder vilket är återkommande så här års då många åker till fjällen. Undvik att sätta på och packa din takbox kvällen innan du åker iväg alt. parkera i ett låst garage. Då minskar du risken att få din takbox inkl. saker i boxen stulna under natten.

Kommentarer

  1. https://www.lidingonyheter.se/flera-inbrott-under-helgen/
    Utmärkt information och signalement. De dagarna var det också inbrottsförsök på Kyrkvägen. Kring Lucia var det tre liknande inbrott. Tisdag 30 november var det inbrott på Lerduvestigen där man misslyckats med ett kassaskåp. Enligt uppgift finns det teknisk bevisning mot gärningsman men ingen åklagare är inkopplad vilket är märkligt. Jag fortsätter min kritik mot polisen från länken ovan. Lokalpolischefen Erik Åkerlund har riktat in sig på gängkrigen och Lidingö är bortprioriterat.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *