Flera inbrott under helgen

Lidingö13 december 2021 kl 10.241

Lidingös kommunpolis Pontus Enbom skriver i ett pressmeddelande:

Flera inbrott under helgen och i slutet av förra veckan. Inbrotten brukar enligt statistiken att öka under december månad och nu är det viktigt att alla är extra uppmärksamma och även ser över skyddet av sina bostäder. Det är också viktigt att höra av sig till 112 vid eventuella misstankar om inbrott.

Vad har hänt?

Inbrott i två olika lägenheter. Ena på Radiovägen 25 i Dalénum och den andra på Lojovägen i höjd med nummer 60. Gärningspersonen har vid båda tillfällena krossat en ruta i balkongdörren och tagit sig in i lägenheterna som ligger på bottenvåningen. Jag rekommenderar att införskaffa lås på altan- och balkongdörr, samt att ha ett godkänt brytskydd.

I lördags var det ytterligare två inbrott, denna gången i villor. Ett på Herserudsvägen i höjd med nummer 23 och ett på Valhallavägen i höjd med nummer 21. På övervakningsfilmen från Herserudsvägen observeras två gärningspersoner krossa en ruta till altandörren och ta sig in i villan.

Grannsamverkan har en förebyggande effekt. Om du är intresserad av att starta upp grannsamverkan i ditt bostadsområde hör du av dig till pontus.enbom@polisen.se

Kommentarer

  1. Inbrotten fortsätter och modus pekar på välkänd lokal brottsling som brukar vara väldigt aktiv just vid denna tid. Trots att det borde ha högsta prioritet lyckas inte polisen gripa gärningsmannen. Det visar att polisen helt prioriterat bort det absolut viktigaste för oss Lidingöbor. Istället har man resurser till ”information”!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *