Oacceptabelt att polisen inte kommer vid inbrott!

Debatt24 augusti 2023 kl 04.221

I slutet av juli inträffade två inbrott samma natt hos två olika näringsidkare i Stockby hantverksby. Material värt en halv miljon kronor kan behöva ersättas. Det rapporterade Mitt i Lidingö den 12 augusti. Det enda polisen gjorde var att rekommendera de drabbade att kontakta sina försäkringbolag. Att polisen inte kommer och gör en brottsplatsundersökning är helt oacceptabelt menar Lidingökoalitionens två kommunalråd, Daniel Källenfors (M) och Anders Paulsen (LP).

Precis som alla Lidingöbor måste även företagarna på ön kunna räkna med att polisen kommer när det inträffat ett allvarligt brott. Vi är glada över att vår kommunpolis, enligt Mitt i Lidingö, reagerade på samma sätt som vi, men vi är besvikna på att en brottsplatsundersökning inte genomföres. Hade man gjort en undersökning av brottsplatsen hade man kanske kunnat koppla inbrotten till redan kända gärningsmän genom DNA eller liknande. En sådan chans får polisen helt enkelt inte försätta!

Vi utgår från att polisen ser över sina rutiner så att den som drabbas av inbrott – oavsett om det handlar om en privatperson eller en företagare – alltid får snabb hjälp. Kränkningen är ju inte mindre bara för att det är en näringsidkare som är drabbad. Vi kommer att ta upp detta vid våra löpande möten med polisledningen inom ramen för vår samverkansöverenskommelse med polisen.

Lidingö ska vara en trygg och säker plats för både boende och företagare. Där är polisens arbete och närvaro alla tider på dygnet en grundbult.

Daniel Källenfors (M), ordförande, kommunstyrelsen
Anders Paulsen (LP), vice ordförande, kommunstyrelsen

Kommentarer

  1. Mycket illa! Är det hungriga poliser som saknas, eller är det för många allvarligare brott, typ våldsbrott, som gör att de inte agerar. Det är hög tid att höja kraven rejält vid antagningarna av nya poliser, höja lönerna och ha polisutbildningen betald. Att söka till polisutbildning får inte vara något som görs för att man inte klarar att komma in på annan utbildning. Vi kräver poliser som får oss att känna trygghet och är behjälplig när det behövs. Poliser med mod, ögon i nacken och kunskap och intresse av människor och att göra samhället tryggare och bättre. Erfarna poliser som vet vad som krävs, ska sköta rekrytering och inte akademiker utan erfarenhet.
    Iréne Borgenvik
    Gruppledare för SD Lidingö

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *