Nytt avhopp från Lidingömoderaterna

Erik Centerlind. Kortvarig ordförande för (M)
Stad & Politik21 mars 2022 kl 13.271

Nyvalde moderatordföranden Erik Centerlind (M) hoppar av. Han släpper också samtliga sina kommunala uppdrag och stryker sig från moderarternas valsedel. Flera avhopp är att vänta.

Svallvågorna efter den falangstrid som pågår inom moderaterna fortsätter. Inför årsmötet för ett par veckor sedan meddelande dåvarande ordförande Christer Mohlin (M) att han inte längre ställer upp som ordförande för partiföreningen. I stället valdes Erik Centerlind (M), som nu på Facebook förklarar att han inte heller ställer upp.

I samband med detta kommer jag även att begära mitt entledigande från samtliga kommunala uppdrag för moderaterna, jag kommer även att stryka mig från min tredjeplats (innan avhoppen plats 7) på den kommunala valsedeln till höstens val.” skriver han också på sin FB-sida.

Erik Centerlind hade stora förhoppningar om att kunna vara den enande ordförande som partiföreningen så väl behöver. Men flera moderata ledamöter har bestämt sig för att hoppa av och därmed tycker sig Centerlind inte vara rätt man för uppdraget som föreningsordförande just nu.

”För att kunna läka såren efter denna konflikt så är jag av uppfattningen att det kommer behöva tillsättas en oberoende kommission, som granskar hur hela nomineringsprocessen har fungerat. Detta behövs för att föreningen ska kunna dra objektiva lärdomar från den destruktiva process som vi gått igenom.”

Erik Centerlind har varit kommunpolitiker i nio år, nu senast som ledamot av kommunstyrelsen, kommunfullmäktige och vice ordförande i utbildningsnämnden.

Lidingö Nyheter har sökt Erik Centerlind som endast hänvisar till sitt uttalande på sin FB-sida i vilket han meddelar att ”jag kommer att lägga fullt fokus på mitt nya jobb som IT-konsult på Knowit”.

Fler artiklar om den moderata interna striden finns här:

(M) går fram med spränglista i höst

Svanberg redovisar sin ekonomi

Möjligt kaos på stämma

Kommentarer

  1. Moderaterna på Lidingö håller just nu på med ett offentligt politiskt självmord. Vem vill rösta på ett parti, som öppet visar att det inte kan leda en stad mot utveckling och välstånd för oss invånare? Talet om att vara Sveriges mest välskötta kommun känns som innehållslöst politikersnack, när partiet internt är en krigszon. Som tur är finns det andra partier med bra program och inre harmoni.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *