Nya tider nalkas

Nova studerar kvinnorätt i Montréal och är Sagas storasyster – här med mitt barnbarnsbarn Tilly i knät.
Kåserier6 januari 2020 kl 06.49

Att ge sig ut i världen är i dag ingen omöjlighet. Flera av mina barnbarn har tagit sina pass i fickan och stuckit iväg till främmande världar. Just nu är en och pluggar i Montreal och lillsyrran har fastnat i Berlin! Nova och Saga, de två är mina yngsta barnbarn, födda -96 och -99 i en skara av totalt tjugo. Tio pojkar – tio flickor!

Jag skulle så gärna vilja följa med dem i spåren och få uppleva dagens möjligheter till förkovran – både här hemma och i främmande världar. Till min glädje dimper det då och då upp ett mail i min goda Mac med en glad figur vid sidan om – kan vara en sol, ett hjärta eller en flagga från yttre världen. Men, får jag ett brev i brevlådan är det unikt och förvånande.

Så ramlade det in genom brevinkastet, ett kuvert från Kanada! Ett brev från Nova. Vad vill hon nu? Behövs det påfyllning i kassan, eller..? Men nej! Här ska ni få läsa vad som stod i brevet. Skrivet i rött:

”Hej min vackra, underbara lilla mormor. Jag skriver till dig från min lägenhet i Montréal, där jag sitter med filt, tända ljus och katten Coco som kurat ihop sig på min dator och vägrar låta mig plugga.
När jag tittar ut genom fönstret ser jag snö och ljusslingor och Mont Royal, berget som ligger mitt i staden som nu övergått från sprakande höstfärger till vitt och dimmigt. Det har varit en otrolig höst med mycket sol, men nu är vintern här och jag måste ge mig ut och köpa halsduk och ordentliga vinterskor.
Jag trivs väldigt bra här, intressanta ämnen på universitetet, fina nya vänner och OTROLIG mat. Du skulle tycka att det var riktigt härligt att upptäcka olika restauranger här. Det är så levande och mångkulturellt.
Saknar dig så mycket. Ser verkligen fram emot att fira jul tillsammans. Nu ska jag iväg till en fransk restaurang Bisous!
Stor kram från Nova”

Mitt tjugonde  barnbarn Saga Åkermark studerar i Berlin - datateknik? I vilket fall som helst trivs Saga där och har fått en bra praktikplats! 

Hur det blev? Helt underbart, roligt och gott. Nova tog tag i familjens traditioner, var både tomte och kock i köket. Tillsammans med Saga, just hemkommen från Berlin, dukades det upp till kalas för hela familjen. Kanske är det unikt med en Vego-tomte, men så är det numera i många familjer. Skinkan har fått ge plats för rotfruktskombinationer av unika slag och den lilla nubben är mer och mer sällsynt i sammanhanget. En sund och klok livsstil ger hopp om att kommande generationer kommer sköta om vårt jordklot på ett förnuftigt sätt.

Hemma på Lidingö – vi äter en god middag på Quarti – mitt barnbarn Nova, min dotter Lena och undertecknad.

P.S. Så gick vi iväg till restaurang Quarti i Brevik – kvart i sex (krogen öppnar kvart i fem!) Bra för vegetarianer, har glutenfria alternativ, står att läsa på menyn.  Bra då för Nova, medan min dotter Lena och jag mumsade i oss frasigt grillad röding med risotto. Som avslut Créme Caramel – som sagt – slutet gott, allting gott! D.S.

Slutet gott – allting gott! Créme Brulée.

Gott nytt år - kära Lidingönyheter.se

Och ett stort tack till Andreas Lindberg, en kämpe som vi Lidingöbor behöver, nu när nya tider nalkas!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *