Nya parkeringsregler vid Södergarn, Kottla och Christinaskolan

Parkering förbjuden. Snart får man bara parkera på andra sidan vägen på Insjöhagsvägen (Kottla).
Lidingö18 maj 2021 kl 04.53

Nu införs p-förbud på delar av Södergarnsvägen och Insjöhagsvägen så att räddningstjänsten kommer fram i sommar. För att det ska bli tydligare var man kan parkera blir det p-förbud på vissa vägar runt Christinaskolan i augusti.

Inför sommaren och badsäsongen ändras parkeringsreglerna ner till Södergarn och Kottlajön. Redan under maj skyltas vägarna om och de nya reglerna börjar gälla.

Förra sommaren var det många som besökte öns badplatser, så blir det troligen även denna sommar. Vid Södergarnsbadet finns ingen parkering. Med bilar parkerade längs båda sidor av Södergansvägen blir det svårt för räddningstjänsten att komma fram vid ett eventuellt tillbud. Därför blir det parkeringsförbud på ena sidan av Södergarnsvägen, från dess början till och med avfarten mot kompostanläggningen. Ett 30-tal parkeringsplatser finns tillgängliga vid Grönbyvägen.

På Insjöhagsvägen, ner mot Vattenverket och Kottlasjön införs parkeringsförbud längs hela vägens södra sida. Vägen är för smal för parkering längs båda sidorna. Det blir också parkeringsförbud nere vid vändplanen. Förutom att ändringen gör det lättare för alla slags fordon att komma fram blir det också tydligare var man ska parkera.

Från och med höstterminens start införs p-förbud på en kortare sträcka av Svalvägen samt på ena sidan av Duvstigen och Tjädervägen. Antalet parkeringsplatser i området förändras inte, det ska i stället bli tydligare, framför allt för trafikanter till Christinaskolan var man kan parkera.

Christinaskolan öppnar gymnasieskola i höst och fler mopedbilar förväntas parkera i området. Vägarna runt skolan är smala, i de flesta fall är det möjligt att parkera på ena sidan vägen, i några fall går det inte att parkera alls. Den nya parkeringsanläggningen längs Larsbergsvägen underlättar redan i dag för hämtning och lämning av skolans elever. När den nya handbollshallen är klar kommer fler parkeringsplatser att finnas bredvid den.

De nya parkeringsregleringarna börjar gälla så snart skyltar finns på plats.

Även vändplanen utanför Vattenverket vid Kottla kommer att vara parkeringsfri.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *