Nya LSK-hallen invigd

Sport10 oktober 2021 kl 05.15

Så är den nya Lidingö SK-hallen invigd. Hallen kommer i första hand att användas för handboll, men även andra inomhussporter kan komma på tal, som volleyboll. Hallen är en fullstor handbollsplan utan läktare och ligger intill Gångsätrahallen, som blivit för trång för alla idrotter som samsas där.

På lördagen hölls invigningen. Under de första timmarna fick alla som ville prova på handboll och andra aktiviteter. Många barn och föräldrar var på plats.

LSK Handbolls ordförande Lars Tvede-Jensen höll ett tal och därefter handbollförbundet Östs ordförande Mathias Törnblom, samt Filip Svanberg, Kultur- och Fritidsnämndens ordförande. På plats fanns flera handbollsveteraner så väl som yngre spelare.

Man ska ju inte blanda idrott och politik, men det har vi gjort på denna bild. I mitten, nr 3 från vänster är LSK Handbolls ordförande Lars Tvede-Jensen. Bredvid honom står Filip Svanberg, Kultur- och Fritidsnämndens ordförande och där bredvid Daniel Källenfors, kommunstyrelsens ordförande.

– Jag är djupt imponerad över hallen som vi står nu idag, med fantastiska inslag av trä och naturliga material, sa Filip Svanberg i sitt tal. Men den största glädjen är att kunna se den glädje som de barn och ungdomar kommer att få när de nyttjar hallen.

– Ett stort tack till Lidingö Handboll och ett grattis till alla som nu kan nyttja den nya fina hallen, avslutade Filip Svanberg.

Se filmen – klicka på bilden, eller klistra in denna länk: https://youtu.be/TG5-RuZTqlI

Invigningsceremonin genomfördes på så sätt att alla bjöds in att samlas framför ett av målen och skjuta var sitt skott på mål, anförda av handbollslegendaren Roger Anbratt. Närmare hundra bollar flög genom luften och landade i målet! Se filmen på Youtube ovan.

Därefter serverades tårta och kaffe/läsk och dagen avslutades med att två matcher i div 2 herrar samt div 1 damer spelades.

Det är Lidingö SK som har finansierat byggandet av hallen. LSKs lag kommer därför att prioriteras kvällar och helger, men även andra idrottsföreningar och skolor kommer att kunna använda hallen övrig tid. Detta ger alla ungdomar på Lidingö större ett större utbud av lokaler för idrott och gör det lättare att boka tider.
Mer info finns här

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *