Ny utställning på Galleri Elfva11

Anne-Lie Larsson Ljung hänger sina konstverk.
Kultur20 augusti 2020 kl 05.311

I morgon fredag öppnar Anne-Lie Larsson Ljung och Bo Ljung sin utställning på Galleri Elfva11 på Elfsviks Gård på Lidingö.

De presenterar verk som rör sig kring det öppna idéspåret ”The Lateness of the Hour”. Här finner man bilder från den sena timmen, den skymningstid tid då allt har en möjlighet att förvandlas och där betraktaren välkomnas in i en mångtydig och performativ konstvärld.

Anne-Lie Larsson Ljung är född i Örebro och bosatt och verksam på Lidingö. Hon är utbildad på Konstfack och Kungliga konsthögskolan i Stockholm. Anne-Lie har ställt ut på konsthallar och gallerier runt om i Sverige och utomlands. 2002 gjorde hon en separatutställning på Lidingö stadshus, en utställning som uppmärksammades på kulturnyheterna i SVT. Hon är representerad i Lidingö stads konstsamling.

Anne-Lie ser bilden som en scen, gör studier, noteringar av verkligheten och dess ljus, som sen blir symboliska skildringar av en jord i förvandling, ständigt i rörelse.
Hon utgår från materialets möjligheter i sitt arbete med teckning, grafik, måleri och tredimensionella verk.
Under senare år har arbetet med grafiken blivit allt viktigare för henne.
På Galleri Elfva visar hon nu grafik och teckning.
Se www.anne-lielarssonljung.com

Bo Ljung är född i Västerås bosatt och verksam på Lidingö. Han är utbildad på Västerås konstskola, Birkagårdens Konstlinje, Konstfackskolan samt Stockholms universitet och Uppsala universitet.
Han har gjort utställningar på gallerier, konsthallar och konstmuséer runt om i Sverige sedan 1992, då han gjorde debut på Galleri Westlund i Stockholm. Hans senaste separatutställning på Lidingö var på Lidingö stadshus entréhall 2001.

Konsthandlingen, valet att göra konst, är för Bo Ljung subversiv och upprorisk i sig själv, där upproret står för en kärlek till förändringen, till det som ska komma. Han säger att det gäller att våga förändra sitt liv, språk och position. Han litar på att bilderna i slutänden av en arbetsprocess tillsammans ska ge varandra ett sammanhang. Mod och uppfinningsrikedom, färg och visualitet binder verken samman.
Hemsida: http://www.boljung.com/

Utställningen hänger 21 augusti – 30 augusti och är öppet fredagar, lördagar och söndagar kl 12.00 – 16.00.

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *