Ny skola blir granne med Beckmans

Näringsliv12 maj 2023 kl 04.371

Gerlesborgsskolan är en av Sveriges största förberedande konstskolor, inriktad på fri konst. Skolan grundades i Bohuslän 1944 av Arne Isacsson. Några år senare tillkom stockholmsskolan med första adress Brännkyrkagatan 19 på Södermalm. Sedan 90-talet har verksamheten bedrivits i Hjorthagens gamla skola.­

– Vår flytt till Dalénum-området på Lidingö innebär ett stort lyft för verksamheten. De nya lokalerna i bauhausstil erbjuder rätt förutsättningar med generös takhöjd och ljusinsläpp, säger Johan Wingestad, Gerlesborgsskolans styrelseordförande.

Flytten från Hjorthagen till Lidingö, och den nya hyresvärden Fastpartner, äger rum till årsskiftet. De tidigare kontorslokalerna kommer att byggas om till åtta ateljéer och en större skulpturverkstad, vägg i vägg med Beckmans Designhögskola.

– Vi ser fram emot att flytta in bredvid Beckmans och att bli en del av ett större sammanhang med Lidingös övriga konstskolor. Vi är också oerhört glada över att kunna erbjuda våra studerande tillgänglighetsanpassade lokaler, utformade efter utbildningens idé och behov, säger Katarina Nitsch, studierektor.

Kommentarer

  1. Vi vill gärna hälsa Gerlesborgsskolan varmt välkommen till Lidingö!
    Ni berikar och kompletterar utbudet av konstnärlig verksamhet och kreativitet på högsta nivå med Beckmans Designhögskola som närmsta granne i Dalénum samt Campus Lidingö – Malmstens Linköpings universitet och Nyckelviksskolan på nära håll. Vi känner oss mycket stolta över att Gerlesborgsskolan nu valt att etablera sig på vår ö och önskar er all Lycka Till!
    För LidingöPartiet
    Evelyn Lewandrowski
    Kultur- och fritidsnämnden

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *