Ny fotbollsplan i Dalénum

Mer fotboll på ön. Foto:Bo Vading/Lidingösidans arkiv
Stad & Politik11 februari 2021 kl 04.55

Nu startar bygget av en ny fotbollsplan i Dalénumområdet. Under senare delen av sommaren ska den vara spelklar.

Det är en fullstor 11-mannaplan av konstgräs som ska byggas. Den kommer att ligga i direkt anslutning till den plats där den nya simhallen ska uppföras. Arbetet startar i stort sett omgående.

—En ny fotbollsplan i Dalénum blir ett välkommet tillskott för idrotten och framför allt fotbollsungdomen på ön. Vi har nu kommit till den efterlängtade tidpunkten då vi kan sätta spaden i marken. Jag ser fram emot att se Lidingös ungdomar bolltrolla på planen, säger Filip Svanberg (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Den nya planen är en viktig del i stadens ambition att ge ungdomar bättre förutsättningar att fortsätta idrotta. Det råder idag brist på 11-mannaplaner på Lidingö, den storlek som framför allt lite äldre fotbollsungdomar använder. En ny 11-mannaplan möter fotbollsföreningarnas behov av ytterligare 11-mannaplaner.

Eftersom planen får konstgräs kan den utnyttjas bättre än en traditionell gräsplan, i princip dygnet runt och året runt. Förutom att planen blir ett välkommet tillskott för den organiserade föreningsidrotten blir den även det för allmänheten och spontanidrotten. Just fotbollsplaner har visat sig vara populära ytor för spontanidrottande.

Det var 2019 som staden beslutade att en ny fotbollsplan skulle byggas i Dalénum. Upphandling av entreprenör har pågått under hösten 2020. Svensk Entreprenad Teknik AB, som även bygger om Lidingövallen, tilldelades efter utvärdering uppdraget att bygga den nya fotbollsplanen. Under sommaren ska den nya planen vara klar.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *