Ny chef för miljö- och stadsbyggnadskontoret

Sara Helmersson blir ny chef för Miljö- och stadsbyggnadskontoret från den 1 september.
Stad & Politik23 maj 2019 kl 10.19

Nu är det klart med ny chef för miljö- och stadsbyggnadskontoret. Det är Norrtälje kommuns bygg- och miljödirektör Sara Helmersson som tar över rodret. Den 1 september tillträder hon tjänsten.

– Det som lockar mig speciellt är tanken på att ytterligare bredda min kompetens, skapa nya relationer och att få nya erfarenheter av verksamhetsutveckling och samhällsbyggnad, säger Sara Helmersson.

Sara Helmersson har arbetat i olika befattningar inom Norrtälje kommun sedan 2002. De senaste dryga åtta åren som bygg- och miljödirektör.

För stadsdirektör Daniel Broman innebär rekryteringen även en förstärkning av stadens ledningsgrupp.

– Sara Helmersson kommer tillföra många viktiga erfarenheter, inte minst då det handlar om digitaliseringen som är ett av våra stora utvecklingsområden, säger Daniel Broman.

Det var vid årsskiftet som förra förvaltningschefen Amanda Horwitz avslutade sin anställning i Lidingö stad och gick vidare till Sollentuna kommun. Förvaltningens arbete har sedan dess letts av en tillförordnad chef. Även nämndordförande Fredrik Vinstock (M), är nöjd med valet av Sara Helmersson.

– Förvaltningen får nu en chef med bred kompetens och mångårig erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Jag ser fram emot att tillsammans med Sara Helmersson utveckla verksamheten, säger Fredrik Vinstock.

Rekryteringen har genomförts av rekryteringsföretaget Poolia. Sara Helmersson tillträder tjänsten som chef för miljö- och stadsbyggnadskontoret den 1 september.

Lidingö stad

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *