Ny arrendator på Elfvik

Lidingö25 november 2022 kl 04.58

Elfviks gårds nya arrendatorer heter Jessica Hallman och Frøy Johansen, berättar Lidingö stad på sin hemsida. De har nu tecknat avtal med Lidingö stad och flyttar i mars 2023 in på gården tillsammans med de tre döttrarna Rosa, 5 år, Tiril, 3 år och Idun, 2 månader.

Jessica är utbildad veterinär och har i sitt yrke jobbat med smådjur, hästar och lantbrukets djur. Frøy är norrman och flyttade till Sverige med drömmen om att bli bonde.

- Vi träffades för 10 år sedan och startade vår gemensamma resa, berättar Jessica. Nu bor vi på en gård i Falköping med får, hästar, höns, påfåglar, katter och hundar. Tidigare har vi haft grisar och lite nötkreatur.

På familjens nya hem Elfviks gård finns ett 15-tal hyresgäster, bland annat en gårdsbistro, antikhandel, konstgalleri, andelsodling, gårdsmejeri och ridskola. Alla verksamheter på gården ska vara kvar och det blir inga stora förändringar i närtid, meddelar paret.

Tidigare drev Lidingö stad Elfviks gård i egen regi. År 2010 tecknades arrendeavtal med lantbrukare Lennart Sund och Johanna Lagercrantz som nu går i pension och därför lämnar över stafettpinnen.

Varmt välkomna till Lidingö, familjen Hallman/Johansen, hälsar Lidingö stad och Lidingö Nyheter!

Läs mer på stadens hemsida.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *