Museet öppnar igen

Utställningen Blandat om Lidingö hängs just nu och öppnar på lördag.
Lidingö1 oktober 2020 kl 05.42

På lördag kl 13.00 öppnar Lidingö museum för besökare igen. Coronasäkrat och klart. Museet börjar försiktigt med att hålla öppet enbart på helgerna, lördagar och söndagar kl 12.00–15.00.

Den första utställningen heter "Blandat om Lidingö" och är en samling med "miniutställningar" som vandrat runt Lidingö på olika platser. Du kanske har sett någon av dem på Ansgarskyrkan, Lidingö vårdcentral, eller på någon annan plats. Nu är de samlade på ett och samma ställe och ger en rik bild av museets utbud.

– Det är skönt att museet kan öppna igen och det är särskilt roligt att visa upp dessa spännande affischer. Varje affisch är en liten utställning i sig, så det finns mycket att se och här finns det alltid något som kan intressera alla, säger Ibb Jessen, som är en av de som gjort utställningen och sitter i museets fotogrupp.

Förutom miniutställningarna visas "En bild berättar", den artikelserie Lidingö Nyheter har haft tillsammans med Lidingö Museum/Hembygds-förening. Utställningen hänger till mitten av november.

Utställningen är ett samarbete mellan tre olika grupper i Hembygds-föreningen (se bilder nedan).

Fotogruppen. Stående från vänster Roger Anbratt, Susann Thorngren, John Johnsson, Hans Jansson. Sittande: Ibb Jessen, Bengt Larsson och Inga Helander.
Dokumentationsgruppen, från vänster Birgitta Tunelli, Mrgareta Borgelin, Ann Collste och Margareta Widell Larsson.
Bildspanarna Carl-Henrik Ankarberg, Margareta Borgelin och Ibb Jessen.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *