Nu kan du söka bygglov på nätet

Lidingö27 april 2019 kl 04.47

Vill du bygga om eller bygga till? Nu blir det enklare att söka bygglov på webben, direkt i mobilen eller datorn. Det du behöver är ett bank-id och de handlingar som ska skickas med som digitala filer.

Nu kan du som vill bygga på Lidingö lättare ansöka om bygglov och andra anmälningspliktiga åtgärder. Tack vare nya e-tjänster kan du skicka in din ansökan digitalt, direkt på Lidingö stads webbplats.

Du kan följa dina ärenden via e-tjänsten och får ett e-postmeddelande när något nytt händer i din ansökan. Du kan även komplettera ansökan och ta del av beslut direkt via din mobil, dator eller läsplatta.

– Det är viktigt att det ska vara lätt för Lidingöborna att ha kontakt med staden. Tidigare har många ansökningar behövt kompletteras, vilket tagit tid för både Lidingöbor och stadens tjänstemän. Tack vare de digitala e-tjänsterna blir det lättare att göra rätt direkt, eftersom användaren blir guidad genom processen på ett sätt som inte varit möjligt med vanliga pappersblanketter, säger Fredrik Vinstock (M), ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Lidingö stad.

E-tjänsterna effektiviserar dessutom handläggningen av ärenden på bygglovsenheten vilket förhoppningsvis kommer att leda till kortare handläggningstider.

– Redan tidigare i år började vi arbeta efter en digital ärendegång eftersom det underlättar processen även för oss som jobbar med bygglov. E-tjänsten gör det enklare och tydligare att söka bygglov och vår förhoppning är att få in korrekta underlag för våra prövningar redan från start. Det betyder både att den som ansöker kan få beslut snabbare och att våra handläggares tid kan användas mer effektivt, säger Mikael Spång, tf bygglovschef i Lidingö stad.

Måndagen den 6 maj håller staden ett öppet hus för Lidingöbor där vi visar e-tjänsten och hur den fungerar. Välkommen till Stadshuset, lokal Baggeby, den 6 maj kl 16.00-18.30.

E-tjänsterna och information om att söka bygglov går att hitta på lidingo.se/bygglov.

Lidingö stad

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *