Nu kan du förtidsrösta till kyrkovalet

På S.ta Annagården kan du förtidsrösta från och med den 6 september. Foto: Tim Meier
Stad & Politik5 september 2021 kl 05.171

Den 19 september har Sverige och Lidingö kyrkoval. Men redan i morgon den 6 september och framåt kan du förtidsrösta.

Förtidsrösta

Förtidsröstning innebär att du röstar någon annanstans än i din vallokal. Förtidsröstningen startar den 6 september och pågår fram till och med valdagen den 19 september. Alla röster som läggs i förtidsröstningslokaler kallas för förtidsröster, även om röstningen sker på valdagen. Du måste ha med dig ditt röstkort och ID-handling. Röstkortet används för att skicka din röst till din vallokal, där den räknas.

Du som tillhör Lidingö församling förtidsröstar i röstningslokalen på S:ta Annagården den 6-19 september.

Öppettider för förtidsröstning:
Måndag–fredag: 9–12 och 13–15, tisdagar och torsdagar även 17–20.
Lördagar: 10–12 och 13–15.
Söndag 19 september: 14–20.

Rösta i din vallokal på valdagen

Vallokalerna på Lidingö är öppna på valdagen den 19 september kl 09.00–20.00. På valdagen 19 september röstar du i din vallokal. På röstkortet, som du får hem i brevlådan några veckor före valet, står det vilken som är din vallokal. Viktigt: Du kan bara rösta i den vallokal som du tillhör.

Kommentarer

  1. I dag har vi förtidsröstat. Vi förstår problemen som alla som inte är engagerade i kristen verksamhet har över hur de skall rösta. Här på Lidingö har kyrkan verkligen inte skilts från staten. Det är total partipolitik även bland de som påstår motsatsen. Alla påstår att de vill satsa på kyrkans verksamhet men i praktiken handlar det om fastigheter och ekonomisk förvaltning.

    Ekonomisk förvaltning och byggnader skall inte hanteras av kyrkopolitiken. Det skall experter och tjänstemän göra. Därför måste vi rösta på de som verkligen riktat in sig på verksamheten. De som nominerats av partierna sitter också i kommunalpolitiken och de flesta har bara intresse av hur ekonomin och fastigheterna förvaltas.

    Därför finns det bara POSK att rösta på. Då ser jag till min glädje att det är bara unga och oförstörda visionärer som står på blanketten. FRIMODIG KYRKA och ÖPPEN KYRKA finns inte på Lidingö men till Stiftet och till Kyrkomötet. Jag påstår att en betydande del av allmänheten vill ha bort politiken från kyrkan och blir förvirrade av deras budskap.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *