Ellery Beach House – en upplevelse

Relaxavdelning på nyöppnade Ellery Beach House
Lidingö10 september 2020 kl 06.47

Lidingö Nyheter har besökt det helt nyöppnade hotellkonceptet Ellery Beach House på Elfvik, tidigare Blue Hotell och ännu tidigare IBM:s lokaler. Vi träffar Joel Singer, vd för Ellery som drivs av ESS Group som i sin tur äger och driver tio destinationer i Sverige, Danmark och Norge.

– Vi är inget hotell, säger han. Vi är heller ingen konferensgård. Vi är en upplevelse. Vi vill erbjuda våra gäster en upplevelse utan dess like, på ett sätt som bryter mot den klassiska hotellnormen. Men vad vi egentligen är, det får gästerna bestämma utifrån vad de har upplevt.

ESS Group kallas för Sveriges coolaste hotellkoncern, med omskrivna lyckade koncept som till exempel Steam Hotel i Västerås. På Elfvik har de skapat ett koncept med hög internationell känsla och kvalitet. Man har satsat stort på arkitektur, inredning och design.

Det första man möts av på Ellery Beach House. En av de tre poolerna.

– Det finns 120 rum, men det är inte det vi säljer, berättar Joel. I rummen (som finns i två standarder) sover man ju bara, tanken är inte att våra gäster ska sitta på rummet, de ska hänga vid någon av de tre poolerna, eller någon av de tre barerna, eller i retreat cluben, spela padel, biljard, eller ha möten i något av de olika mötesrummen och få en riktigt bra matupplevelse i restaurangerna.

Restaurang Palmers tar emot gästerna i omgångar, så det blir aldrig kö.

Restaurangerna erbjuder en blandning av mat, riktig cross-over, som har blivit så populärt. Här blandar man asiatiskt med medelhavsmat, allt nyttigt och fräscht, annorlunda serverat och vällagat.

Joel Singer menar att det är helheten som skapar upplevelsen. Alla i personalen är utbildade på att visa ett intresse för gästerna, att se gästerna och vara genomtrevliga, helt enkelt.

Ellery Beach House vänder sig både till privatpersoner och till företag och konferensgäster. 40 procent är möten och konferens idag. Det finns flera mötesrum där det största tar 250 besökare. Ellery är en hybrid mellan ett cityhotell (20 minuter från Stockholm) och en resort.

Poolside. En pool inomhus, en just utanför.

Det går redan enastående bra för Ellery. Hotellet är fullbokat hela september och till 75 procent i oktober, vilket måste vara unikt för en aktör i den hårt coronadrabbade besöksnäringen. Men det är inte ovanligt för ESS Group. Falkenberg Strandbad, som ingår i gruppen, firade nyligen 50 dagar i sträck med fullbokat varje dag.

Cali Style Beach Restaurant serverar enklare mat och har en bar.

– Vi vill testa gränserna. Om vi har ett konferenssällskap avslutar de inte med kaffe och kaka. Det kan bli en livespelning, åka elbåt, ha en padelturnering, cykla eller bara hänga vid någon av poolerna. Det ska ge det lilla extra, som du inte kan få någon annanstans. Upplevelsen ska göra att man vill komma tillbaka, avslutar Joel Singer stolt.

ESS Group verkar inom hotell-, restaurang och konceptutveckling. ESS Group arbetar med att ”skapa unika mötesplatser som gestaltas av unika karaktärer”. Förutom Ellery Beach House driver man idag hotellen Pigalle och Bellorai Göteborg, Falkenberg Strandbad, Ystad Saltsjöbad, Villa Strandvägen i Ystad, MJ'S i Malmö och The Steam Hotel i Västerås. I Danmark har man Marienlyst och i Norge Fýri i Hemsedal. Besök hemsidan här.

En av de tre poolerna. Längst bort ett höj- och sänkbart barbord.
Retreat-avdelning.
Hotellet är fyllt av personliga detaljer, varje dörr i de 120 rummen har unika små tänkvärda citat på dörren till badrummet.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *